Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC met afstervingsverschijnselen?

De Geest Van Oirlo
10 antwoorden
 • Ik heb een Pentium 166 die niet zo goed meer wil opstarten. Als ik de powerknop indruk zie ik even de power-LED en de LED van de harddisk aan en uit gaan. Vervolgens houdt alles op. Ik probeer het nog een paar keer, en na 3 of 4 keer doet ie 't uiteindelijk wel. Einde nabij voor deze PC?
 • Het zou kunnen natuurlijk, maar het kan ook aan slechts 1 onderdeel liggen. (bv. je voeding oid…)
 • geeft ie ook piepjes bij het opstarten?
 • [quote:1deda05b96="computer_nerdo"]geeft ie ook piepjes bij het opstarten?[/quote:1deda05b96]
  En doet hij dit ook consequent als hij met een opstartdiskette wordt opgestart? Als dat ook zo haperend gaat, tja dan vrees ik ook het ergste, maar als dat vlekkeloos gaat, kan het ook een langzaam overlijdende HD zijn.

  Jan de Boer
 • Geen piepjes. Heb 't nog niet met een opstartdiskette geprobeerd. Om 't nog wat gekker te maken: als ik de kast openmaak doet ie 't wel goed. Bestaat er iets als "weglekken" van stroom via de zijkanten of zo? Of zeg ik nou iets doms?
 • Randaarde?? (hiermee bedoel ik, heb je je pc geaard?)

  We hebben hier nog genoeg 486ers draaien, duz ouderdom zal het niet zijn :wink:
 • Nee, ik heb wel een geaarde contactdoos waar alle stekkers in gaan, maar de stopcontacten in de muur zijn niet geaard.
 • [quote:65a01b4517="Bigfoot"]Geen piepjes. Heb 't nog niet met een opstartdiskette geprobeerd. Om 't nog wat gekker te maken: als ik de kast openmaak doet ie 't wel goed. Bestaat er iets als "weglekken" van stroom via de zijkanten of zo? Of zeg ik nou iets doms?[/quote:65a01b4517]Dat van weglekken, vergeet dat maar gauw. Onzin! Denk eerder dat dit toeval is, tenzij met de kap erom heen de aan-uit schakelaar een subtiel klein beetje druk krijgt in een bepaalde richting, maar daar kan ik me niet echt iets bij voorstellen. Ik vermoed aan de hand van dit nieuwe gegeven dat je met een nieuwe schakelaar klaar bent.

  Jan de Boer
 • probeer eens met een verlengkabel naar een geaard stopcontact en sluit je pc daar eens op aan. (de verleng kabel moet natuurlijk ook een aard aansluiting hebben :wink: )
 • Of je trekt ff een draadje naar je radiator, schijnt ook te werken. Zie ook hier :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.