Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Te trage harddisk

Anoniem
Wonko
15 antwoorden
  • Ik heb een nieuwe seagate 20 GB 5400 RPM harddisk verdeeld in twee partities hangend aan een MSI K7T moederbord met een Duron 800 en 128 MB.
    Tijdje geleden moest ik een oude harddisk voor iemand back-uppen, dus die er aan gehangen als slave.
    Sindsdien, ook na het verwijderen van de tweede harddisk, duurt het opstarten van windows (ME) een eeuwigheid, meer dan tien minuten is geen uitzondering. Het lijkt of de harddisk op minder dan halve snelheid draait. Verder wordt alle dat wel goed gelezen en weggeschreven. Moederbord detecteerd wel het juiste soort schijf.
    Wie weet raad? Herinstalleren windows leverde alvast niets op.

    Wonko

  • Kijk eens in apparaatbeheer of alles goed staat, en check in één van die tabbladen of er ms-dos compatibiliteitsmodus wordt gebruikt (zou kunnen komen door die andere hd).
  • Kijk even in windows of DMA aanstaat. Dat scheelt een hoop. Daarnaast even in je BIOS kijken. Hoe staat je HD op dit ogenblik? In PIO4 of lager? >> Op UDMA/ATA zetten, dat gaat ook een stuk rapper…

    ——————
    "Ik geloof niet in heksen!", zei ze, en ze stapte op haar bezem

  • quote:
    Originally posted by Captain_Kansloos:
    Kijk even in windows of DMA aanstaat. Dat scheelt een hoop. Daarnaast even in je BIOS kijken. Hoe staat je HD op dit ogenblik? In PIO4 of lager? >> Op UDMA/ATA zetten, dat gaat ook een stuk rapper…


    Ik denk niet, met alle respect dat het hier in zal zitten, aangezien het voordat hij die andere harddisk erin deed wel normaal functioneerde. Dus ga ik ervanuit in eerste instantie dat zijn settings nog wel hetzelfde zijn.

  • Da's vast helemaal waar, alleen zal het niet de eerste keer zijn dat er iets "onverklaarbaars" gebeurt. Maar wellicht is jouw oplossing meer voor de hand liggend (ik doe ook maar een schot voor de boeg).

    ——————
    "Ik geloof niet in heksen!", zei ze, en ze stapte op haar bezem

  • quote:
    Originally posted by Hipapipa:
    Ik denk niet, met alle respect dat het hier in zal zitten, aangezien het voordat hij die andere harddisk erin deed wel normaal functioneerde. Dus ga ik ervanuit in eerste instantie dat zijn settings nog wel hetzelfde zijn.

    Misschien heeft het installeren van die andere hd de BIOS instellingen om zeep geholpen…

  • Zou kunnen :smile:
  • Misschien heeft het installeren van die andere hd de BIOS instellingen om zeep geholpen…


    Dat bedoelde ik idd…

    ——————
    "Ik geloof niet in heksen!", zei ze, en ze stapte op haar bezem

    [This message has been edited by Captain_Kansloos (edited 14-12-2001).]

  • quote:
    Originally posted by Captain_Kansloos:
    [b:7b1f5cd1eb]Misschien heeft het installeren van die andere hd de BIOS instellingen om zeep geholpen…


    Dat bedoelde ik idd…

    [/b:7b1f5cd1eb]


    ahhhhhhhhh :grin: :wink:

  • PROBEER IN HET BIOS EENS AUTODETECT
  • Bedankt voor de suggesties zover, maar de meeste van deze oplossingen (BIOS/autodetect, DMA etc.) had al geprobeerd zonder dat ik verschil zie. Voor zover ik kan zien zijn alle instellingen OK. Misschien tijd om de fabrikant van de harddisk maar eens op te sporen..

    Wonko

  • Draait je systeem toevallig in 16 bits mode? Het gebeurt wel vaker dat Windows van slag raakt als er HD's opdezelfde controller zitten van een verschillend type. Meestal is dat te verhelpen door de IDE drivers opnieuw te installeren. Je kunt dit controleren door te kijken onder de tab Apparaatbeheer van Systeem op het Configuratie scherm. ALs er uitroeptekens o.i.d. staat bij je IDE controller dan is dat je probleem. Je kunt ook kijken onder de tab Prestaties van Systeem. Als hier 16 bit modes staat voor je HD dan weet je ook wat er aan de hand is.
  • Nope, systeem staat op 32 bits, geen uitroeptekens bij apparaatbeheer, niets mis met de bios-instellingen…hij is alleen niet voor-uit-te-brand-en…

    Wonko

  • Heb dat ook nog gehad. Harde schijf draait gewoon hardware-matig op tragere toeren. Dit is gewoon pech hebben. Als hij nog in garantie is geen probleem. De mijne was juist een week uit garantie. Ik gebruik die gewoon als backup drive.
  • Probeer eens het volgende:

    1) test de werkelijke snleheid v/d HDD met PCdoctor of PcCheck (Heb ik wel voor je)

    2)test de trage HDD in een andere computer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.