Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HDD herkenning!

Passer
7 antwoorden
  • Geacht forum,

    Ik heb een vreemd probleem!
    Ik heb een 2e systeem, met 2 Harde schijven, 1 40Gb en 2e 60 Gb.
    Dit systeem draaide goed, gebruikte Partition Magic 7, om de 2e schijf goed te verdelen, voor videomontagefiles en fotoscans, een deel onder W98 em een Deel onder w_XP
    Dat werkte goed tot een paar weken terug, ik had de 1e schijf C en D en 2e schijf E en F,
    maar plotseling waren E en F, met alle data verdwenen.
    Ik heb het hele systeem opnie geschoond, met moete de 1e schijf via FDISK weer helemaal opnieuw geformateerd.
    Nu vanmiddag alle software weer opgetigd op W98, en plotseling zag ik de E en F schif weer even, maar ik moest weer een reboot doen vanwege een nieuw stukje software.
    E en F zijn weer weg!
    Via de BIOS wordt de schijf ook niet herkent, de warmte misshien?
    Ik kan de 2e harde schijf dus niet benaderen, heeft iemand iedeen oplossingen?
    Liefst wil ik de data behouden, maar als het niet anders kan!
    Gaarne hulp!
  • Hoe zit in je computer? beide schijven op dezelfde IDEkabel? Staat er dan wel 1 op slave en 1 op master? Of zitten er toevallig een cdrom speler oid bij? Staat er dan wel 1 op slave en 1 op master?

    Jochem
  • Het doet mij denken aan een kabel die het opgegeven heeft. Trouwens: niet te vlug paniekeren: zie mijn reactie in http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=94747&highlight;=herkend
    (dat ik de vraag verkeerd verstaan had :x , doet niets af aan wat er af en toe bij mij gebeurt :D )
  • [quote:14f1419ec1="XBL"]Hoe zit in je computer? beide schijven op dezelfde IDEkabel? Staat er dan wel 1 op slave en 1 op master? Of zitten er toevallig een cdrom speler oid bij? Staat er dan wel 1 op slave en 1 op master?

    Jochem[/quote:14f1419ec1]
    De primaire IDE kabel hangt de 1e HDD aan van 40 GB WD (Master) en 2e HDD van 80 GB WD (Slave)
    De secundaire IDE kabel hangt de 1e DVD reader (Master) en 2e DVD SONY +/- Brander (Slave) aan.
    Het moeder bord is een ASUS A7V8X, en de processor is een AMD 1800+
    Na het draaien van een diagnostic programma constateerde deze dat de kabels niet jofel zijn, dit zijn de nieuwste kabels geen ATA.
  • [quote:f3aa018450="Passer"]Het doet mij denken aan een kabel die het opgegeven heeft. Trouwens: niet te vlug paniekeren: zie mijn reactie in http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=94747&highlight;=herkend
    (dat ik de vraag verkeerd verstaan had :x , doet niets af aan wat er af en toe bij mij gebeurt :D )[/quote:f3aa018450]

    Slijten de kabels binnen een 1/2 jaar?
    Of moeten deze regelmatig vervangen worden?
    Of moet ik toch weer de allerallernieuwste aanschaffen?
    Zeg het maar!
  • Vanmorgen het volende geconstateerd 11.30u!
    Ik heb mijn PC niet open gehad, toen ik hem 1,5 u geleden aan zette, ging ik direct naar de BIOS, daar werd niet mijn 2e schijf niet herkend, daarna verder opgestart in W98SE, om eigenlijk videomontage te gaan doen.
    Maar 1,5 u daarna, heb ik hem toch weer helemaal opgestart (gereboot) bios gekeken, en tot mijn eigen verbazing werd hij toen via auto wel herkend, dus ik direkt weer opstarten.
    En ja hoor ik kon weer bij mijn files, nu ben ik dus bij 20 GB aan video-files aan het overpompen, zodat ik deze hopelijk op een DVD kan wegbranden!
    Ik wilde juist op mijn 2e partitie XP weer gaan opstarten!
    Overigens heb ik nog geen Partition Magic 7 opgestart, omdat ik deze eigenlijk niet meer vertrouw, is dat ten onrecht, of ligt het aan de onbetrouwbare HDD van WD, ik heb tot nu toe geen problemen met WD gehad, wel met Maxtor al 2x een schijf die dood was, een z.g. DOA!
    Toch maar de 2e HDD vervangen?
  • Als je niet zeker weet of het aan de IDE-kabel ligt, kan je proberen de IDE-kabel van de secundary te gebruiken bij de primary, als het probleem dan is opgelost, dan lag het dus aan de kabel…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.