Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

De betrouwbaarheid van FLASH memorycards

Hans.Vosman
4 antwoorden
  • Hoe betrouwbaar zijn FLASH memorycards zoals bijv. smartmedia en compactflash? Waar zijn ze tegen bestand (bijvoorbeeld tegen magnetisme) en zonlicht? Als je er een bestand op zet, hoe lang kun je de memory card dan laten liggen totdat het bestand weg is of er leesfouten op treden?
  • Je noemt zelf al een paar eigenschappen waar weinig opslag media (?)
    blij mee zijn. Leg een diskette eens een week in de zon!
    Gebruik ze als een "tussenweg" en probeer je data snel op een HD te zetten. Bijv.: kennis van me gaat op vakantie en heeft een (oude)laptop gekocht om de foto's via usb op te slaan.
    Ook die laptop is niet blij met zon/warmte-magnetisme….
  • Het gaat om de vraag of die dingen een betrouwbaar opslagmedium zijn voor bijv. backup van gegevens. De memorycard ligt dan opgeborgen in een kluis. Niet dat dan de gegevens na een paar maanden verdwenen zijn…
  • Waarschijnlijk zitten we met deze opslag-techniek in de hoogste regionen van betrouwbaarheid en duurzaamheid bereikbaar met opslagmedia. Gok niet op een paard, sla je echt uiterst belangerijke data met kans op langdurig behoud op op meerdere data-dragers, een gespreid risico.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.