Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maxtor HD traag

Anoniem
Captain_Kansloos
7 antwoorden
  • Hallo,

    Als eerste mijn specs:
    AMD XP 1600+
    ECS K7S5A Lan
    384 DDR Ram
    Geforce 2 MX400
    Maxtor 40 Gb HD

    En dan nu helaas mijn probleem:
    Ik heb een 40 Gb Ultra ATA 100 5400 RPM Maxtor harde schijf. Ik weet dat dit niet een van de snelste harde schijven is, maar mijn transfersnelheid van deze schijf is maar 3 Mb per sec. Dit getest met SiSoft Sandra en met Nero.

    Mijn HD hangt als master op mijn IDE1 en is de enige apparaat.
    Ik heb ook een 80 aderige kabel, dus hieraan kan het ook niet liggen. Ik heb ook al een andere geprobeerd, maar jammer niet de oplossing.
    In WinXP staan de IDE ATA/ATAPI controllers op PIO mode voor mijn harde schijf. Ik kan dit niet veranderen.
    Als mijn pc opstart, dan staat er wel dat hij in UDMA Mode 5 is en ik zie ook staan Ultra ATA 100.
    Ik heb ook al gekeken in mijn BIOS, maar ik kan daar niks veranderen mbt tot mijn HD.
    Ik heb ook al de SISIDE driver geinstalleerd, maar dit hielp ook niet.

    Weet iemand misschien het antwoord op mijn probleem? Bedankt :smile:.

  • quote:
    Originally posted by Jamalski:
    Hallo,

    Als eerste mijn specs:
    AMD XP 1600+
    ECS K7S5A Lan
    384 DDR Ram
    Geforce 2 MX400
    Maxtor 40 Gb HD

    En dan nu helaas mijn probleem:
    Ik heb een 40 Gb Ultra ATA 100 5400 RPM Maxtor harde schijf. Ik weet dat dit niet een van de snelste harde schijven is, maar mijn transfersnelheid van deze schijf is maar 3 Mb per sec. Dit getest met SiSoft Sandra en met Nero.

    Mijn HD hangt als master op mijn IDE1 en is de enige apparaat.
    Ik heb ook een 80 aderige kabel, dus hieraan kan het ook niet liggen. Ik heb ook al een andere geprobeerd, maar jammer niet de oplossing.
    In WinXP staan de IDE ATA/ATAPI controllers op PIO mode voor mijn harde schijf. Ik kan dit niet veranderen.
    Als mijn pc opstart, dan staat er wel dat hij in UDMA Mode 5 is en ik zie ook staan Ultra ATA 100.
    Ik heb ook al gekeken in mijn BIOS, maar ik kan daar niks veranderen mbt tot mijn HD.
    Ik heb ook al de SISIDE driver geinstalleerd, maar dit hielp ook niet.

    Weet iemand misschien het antwoord op mijn probleem? Bedankt :smile:.


    op zich is deze HD behoorlijk snel.Heb je in de Bios de UMDA wel ingeschakeld.Bij mij staat hij bij default uitgeschakeld.Je moet dan even in de andere setting kijken

  • Kijk ook even onder Windows Apparaatbeheer of voor die harddisk het DMA vakje wel staat aangevinkt.
  • En test 'em eens niet met Sandra maar met HDTach 2.61, die geeft tenminste realistische waarden.
    Er zijn overigens wel meer benchmark programma's die onzinnige waarden geven.
    Een heel bekende is Norton Utilities. Dit programma geeft vrijwel altijd (ongeacht wat voor harddisk er in je PC hangt) 7,4 MB/s, terwijl HDTach vervolgens doodleuk 29 MB/s zegt. Dus..
  • Zeker geen slome schijf. heb een 30 gig 7200 rpm op een ata66 met 80-ader kabel aangesloten op highpoint raid-controller. Kom op een read speed gemiddeld van 33,5 mb/s. en een burstspeed van 63,5 mbps, net getest met HDtach.
  • Bedankt voor jullie reacties. Ik zal het een en ander effe proberen.

    Zal mijn bevindingen weer posten :smile:.


    UPDATE:

    - In mijn BIOS kan ik helemaal niks instellen met betrekking tot mijn HD. Ik had dat trouwens al geprobeerd, maar heb toch nog maar extra goed gekeken. :sad:
    - DMA wordt in WinXP niet gebruikt. Hij staat wel op DMA if available, maar hij geeft aan bij Current transfer mode dat PIO mode wordt gebruikt. :sad:
    - Heb mijn schijf ook getest met HDTach 2.61 en daaruit kwam de hoge score van maar liefst 4,5 Mb! :wink:.

    [This message has been edited by Jamalski (edited 02-01-2002).]

  • Dan heb je je aardig bekocht, want je opgegeven waarden horen bij een floppy :grin: :grin:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.