Ik heb geprobeerd op een Co"> Ik heb geprobeerd op een Co">

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ervaring met de moden van Presario 4550

VlaUilAMDlove
7 antwoorden
 • Net zelf een nieuwe Presario gekocht en dus dacht ik dat ik een oude Presario van een ander wel even kon "tweaken". Tja.

  Ik heb geprobeerd op een Compaq Presario 4550 - dat nummer noem ik even uit m'n hoofd - het programma Watchdog.exe te verwijderen. Dat werkte helemaal niet. Allemaal ellende was het gevolg. De boel dus snel weer teruggezet, maar sindsdien maakt het 56K Dfi modem gedurig herrie (als dat modem verbonden is natuurlijk). Of het een met het ander te maken heeft is overigens lastig te zeggen.

  Ik heb vanzelfsprekend de "schuif" van de instellingen op zacht gezet en wat geklungeld met L0MO (maar hoe moet dat eigenlijk?). Effect nihil.

  Is er hier wellicht een (ervarings)deskundige? (Een post op het Compaqforum leverde helaas weinig op.)

 • De moden? Het modem dus. (Waar is de edit knop gebeleven?)
 • Hallo,
  ik typ dit bericht op een presario 4550, maargoed op welke OS draait dat systeem?
  Als het W95 is moet je overstappen naar W98, heeft bij mij gewerkt.
  Topmas
 • Probeer eens Deze Computer>Eigenschappen > Apparaatbeheer en kies dan het modem
  Dan Eigenschappen > verbinding > geavanceerd en zet in het vakje Extra instellingen: MO of M=0 Zo even uit m'n hoofd. Misschien moet je er nog AT& voorzetten dat weet ik niet zeker. Wanneer je van de nul een 1 (één) maakt stopt het geluid op het moment wanneer de verbinding tot stand is gebracht met 0 (nul) maakt ie geen enkel geluid.

  Succes.

 • 1) Dank voor de reacties.
  2) Topmas: Het OS is w95. W98 zit er voorlopig niet in, helaas.
  3) YoYo: ik ga dan nog maar een keer aan de slag met dit deel van de L0M0 truc. Ik hou je op de hoogte.
 • Zoals beloofd, kom ik er nog even op terug. Na veel vijfen en zessen werd het modem rustiger door M1 in te voeren bij Extra instellingen. Niet alleen hield het moden er mee op als er verbinding was, het geluid leek ook zachter. (AT&M0 en M=0 en dergelijke veroorzaakten foutmeldingen.) Op M0 reageerde het modem echter niet: de herrie bleef continu.

  Met de (prima!) suggesties van YoYo ben ik er nu half. Onduidelijk is waarom M0 niet werkt. Iemand ervaring op dit punt?
 • Een andere optie is misschien op deze site van compaq de drivers vinden van je modem en die installeren.

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.