Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

help, waar zijn mijn bestanden?

Anoniem
Binary
12 antwoorden
 • ik heb 2 harde schijven
  op de eerste heb ik windows ME staaan en de tweede harde schijf heb ik mijn schoolbestanden, ik heb mijn eerste harde schijf geformateerd, en heb xp gezet, maar als ik kijk naar mijn tweede harde schijf zie ik mijn bestanden niet meer.
  hoe krijg ik die weer terug.alsjeblieft. (want ik heb niks met die tweede harde schijf gedaan)
 • Kijk eens waar windows XP staat. XP wil nog wel eens op de D: schijf gaan staan, als er al een OS op het systeem staat. En als je dan de boel geformatteerd hebt, heb je dikke pech.
 • Ook toevallig XP niet fat32 geformateerd en je schoolschijf in NFTS ?
 • > Ook toevallig XP niet fat32 geformateerd en je schoolschijf in NFTS ?

  Dat mag m.i. niets uitmaken, want dat weerhoudt XP er niet van om gewoon NTFS partities te kunnen lezen.
 • [quote:9f0b38b388="uiterlix"]> Ook toevallig XP niet fat32 geformateerd en je schoolschijf in NFTS ?

  Dat mag m.i. niets uitmaken, want dat weerhoudt XP er niet van om gewoon NTFS partities te kunnen lezen.[/quote:9f0b38b388]Heel recentelijk werd op een soortgelijke vraag met grote stelligheid gezegd dat dit niet kan. Heb zelf deze situatie niet, maar ik word toch nieuwsgierig.

  Jan de Boer
 • Fat32 kan geen NFTS-geformateerde schijven lezen.

  Meestal formateert men bij XP in NFTS en kan die zo àlle systemen lezen, maar heb je vb ook nog 98 op je systeem staan, dan kan die je NFTS-schijven niet lezen.
  Daarom stelde ik de vraag precies àndersom voor het geval jij je XP in Fat32 had geformateerd.
 • Volgens mij ligt het toch echt aan het OS en niet aan het bestandssysteem. 98 kan geen NTFS uitlezen, XP wel. En of XP nu op een FAT32 of een NTFS-partitie staat, dat maakt niks uit.
 • Ik zou me opzich voor kunnen stellen dat de schijf waarop XP is geinstalleerd NTFS moet zijn om de rest ook te kunnen lezen. Windows heeft nog wel eens van die rare koppelingen naar andere schijfen, waarbij ik niet weet wat er gebeurt, maar als er een soort image gemaakt wordt van de d:-schijf (NTFS) op de c:-schijf (FAT) dan werkt dat niet.

  En verder, mischien dat het dusdanig idioot in elkaar steekt dat als de installatieschijf geen NTFS is, ondersteuning daarvoor ook niet wordt geinstalleerd.
 • Tip: Boot met een linux rescue disc ;)

  kun je in elk geval zien wat er PRECIES op schijf staat.
 • Als je zeker weet dat er niets met die schijf gebeurd is zou je nog van PC Inspector File Recovery gebruik kunnen maken, te downloaden van de volgende site:
  http://www.pcinspector.de/

  Het is freeware mooier is er niet. Ik heb een keer ingeveer een zelfde situatie gehad met een draagbare harddisk. Met 98 de bestanden er op gezet en onder XP niets te lezen (98 er al af gemieterd). Toen heeft dit proggie me er uitgered. Alles terug kunnen halen.

  Wie weet werkt dit ook voor jou omdat ik uit het verhaal begrijp dat je de schijf wel ziet (de grootte zal ook wel kloppen).

  Ik zou zeggen succes.

  Groeten,

  Stofnest.
 • [quote:06b285da90="water"]En verder, mischien dat het dusdanig idioot in elkaar steekt dat als de installatieschijf geen NTFS is, ondersteuning daarvoor ook niet wordt geinstalleerd.[/quote:06b285da90]

  Nu is het natuurlijk een uitdaging geworden. Quote van de makers van Windows:

  A computer running Windows XP or Windows 2000 can access files on an NTFS partition.

  Bron: hiero
 • [quote:b9a0201eeb="BrigitteW"][quote:b9a0201eeb="water"]En verder, mischien dat het dusdanig idioot in elkaar steekt dat als de installatieschijf geen NTFS is, ondersteuning daarvoor ook niet wordt geinstalleerd.[/quote:b9a0201eeb]

  Nu is het natuurlijk een uitdaging geworden. Quote van de makers van Windows:

  A computer running Windows XP or Windows 2000 can access files on an NTFS partition.

  Bron: hiero[/quote:b9a0201eeb]

  Ik wacht met spanning af.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.