Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Waar is mijn hdd gebleven??

Bartje-d
10 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb zojuist windows xp opnieuw geinstalleerd op hdd 1. Deze schijf is dus ntfs gepartioneerd of hoe zeg je dat;)
  Ik heb echter ook een tweede hdd erin zitten. Voordat ik opnieuw ging installeren kon ik deze nog gewoon in windows zien. Nu niet meer:S
  Deze schijf is fat32. Kan dit een probleem zijn omdat voor ik opnieuw ging installeren hdd1 ook fat32 was en nu niet meer? Wie weet hoe ik schijf 2 terug krijg want daar staat veel belangrijke informatie op…
 • [quote:101fb2a9e0="Binary"] Er is geen twijfel over mogelijk dat WinXP zowel FAT32 als NTFS kan lezen. Heeft totaal niks te maken met de vraag waarop het zelf is geïnstalleerd. Dat is gewoon ingebakken in WinXP zelf. Hoe zou je anders met een [b:101fb2a9e0]convert /fs:ntfs[/b:101fb2a9e0] vrolijk verder kunnen draaien?
  Win98 kan standaard geen NTFS lezen (zelfs niet zien), dus daarmee kun je geen ingebouwde schijven met NTFS partities lezen.
  Alle Windows versies kunnen over het netwerk NTFS lezen. Dat heeft verder niks met Windows te maken. Ze vragen gewoon de inhoud van een gedeelde map op, en het lokaal geïnstalleerde systeem geeft antwoord. Dat kan ook een niet-Windows systeem zijn dat een compleet ander filesysteem draait.

  Wat er mogelijk aan de hand kan zijn is dat er gebruik wordt gemaakt van een bootmanager (BootMagic) die de partitie [i:101fb2a9e0]hidden[/i:101fb2a9e0] heeft gezet. In dat geval is de hele partitie niet te zien. Dat probleem zou met een andere configuratie van de bootmanager opgelost kunnen worden.[/quote:101fb2a9e0]
 • Ik gebruik geen bootmanager dus dat is het niet, andere suggesties??
 • Zie je hem in het opstartscherm van de pc, (BIOS)?? Als je hem dan niet ziet, dan moet je ff controleren of alle kabels d'r wel goed inzitten.
 • Ja daar zie ik hem wel…
 • verkeerde parameters ingesteld (in het bios dus)
 • mischien had je hem de vorige keer beveiligd in windows xp.
  je kan heel mischien je hele hdd formateren.
  mischien ziet hij hem dan wel
 • Gooi, in het BIOS, de schijven er allebei uit en laat ze opnieuw detecteren… wordt ook de tweede schijf gevonden? - anders zitten de kabels alsnog verkeerd.

  Daarna kun je, in Windows, rechtsklikkend op 'Deze computer' via Beheren het Schijfbeheer opvragen - en eens kijken hoe die tweede schijf er uitziet. Als je hem wel ziet, maar geen partitionering, dan verklaart dat gelijk waarom je geen stationsaanduidingen zag…
 • Kijk eerst eens in device manager of je daar wel de harddisk ziet staan, en of er geen unknown devices zijn met een vraagteken, of disabled devices zijn met een rood kruisje.

  Als daar apparaten staan met een foutmelding of onbekend zijn, kan dat het probleem zijn.
 • Ik kan hem wel zien bij schijfbeheer, maar volgens mij is er geen partitie aanwezig, hoe is dat dan mogelijk omdat er voor de nieuwe installatie van windows xp op de andere hdd wel een partitie aanwezig was op de 2e hdd… en wat moet ik nu doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.