Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zichtbaarheid LCD-scherm Digitale Camera

Anoniem
Capone
6 antwoorden
 • Hallo Iedereen,

  Mijn broer heeft een Trust 735s Powerc@m Zoom gekocht. Nou hadden we pas op een heldere dag op het strand dat het LCD scherm op de digitale camera totaal niet zichtbaar was (het scherm wel, maar het beeld op het scherm niet :wink: )… Deze camera heeft geen 'kijkgaatje', dus je moet richten met behulp van het LCD-scherm. We namen wel gewoon om te proberen wat foto's en bij thuiskomst bleken die gewoon perfect gelukt te zijn… Nou had ik ergens gelezen dat dat een bekend probleem is bij digitale camera's met zo'n LCD-scherm (dat het beeld soms onduidelijk is)…

  Mijn vraag is: is er misschien iets aan te doen?? Een of ander handig truukje, oid…

  Alvast bedankt!!
 • Ik gebruik zelf een jvc met LCD scherm, doet het prima.
  Maar vergeet niet dat met zonlicht het licht wordt weerkaatst op het scherm, waardoor het beeld niet te zien is. Wel via kijkgaatje.
  Film daarom van de zon af! scheelt al een boel.

  Ga in de schaduw staan en je ziet dat hij het gewoon doet.
  of film op de gok, of vanonder eenhandoek. er zit vast een functie op
  die jou scherm doet aanpassen voor zonlicht. (backlight) tegenlicht.

  8) grt miky

  http://members1.chello.nl/~i.klok
 • Het lijkt me een bekend probleem met LCD schermen in het algemeen. Hoewel een echt beeldscherm wordt ook bleekjes als de zon erop schijnt :cry:.
  Maarre, dat van dat backlight is een redelijk bruikbare oplossing. Zelf heb ik gekozen voor digitale camera met een optische zoeker, dan heb ik altijd zicht. Alleen om het resultaat te bekijken moet ik dan nog wel eens een donker plekje opzoeken.
  Misschien gaan we terug naar die goede oude tijd: fototoestel op statief, zwart doek :-? er over heen, voorzijde fototoestel vrijhouden en dan onder dat doek gaan staan.
 • Hej, bedankt voor de antwoorden!!

  Ja, er zit wel iets van een backlight functie op, maar heeft dat niet alleen invloed op de manier waarop de foto er uiteindelijk uit komt te zien??

  Anders is een handdoek gebruiken inderdaad wel een goed idee…


  Bedankt voor de reacties!! :D
 • Backlight is licht achter het onderwerp. Je fotografeert tegen het licht in. Geeft het onderwerp als contour weer.
  Om je onderwerp goed belicht te krijgen, of flitsen, of sluitertijd/diafragma/isowaarde aanpassen. Dat zal waarschijnlijk ook de principewerking zijn van de backlightfunktie op een digitale camera. Heeft dus ook effect op de opname.
  Het door jou opgemerkte probleem ken ikzelf in een andere variant, toen ik ooit een LCD horloge bezat met rode cijfers. Overdag had je er niks aan, want je zag alleen een zwart vlak.
 • Hmm, ik dacht dat backlight wat anders was. Even bij mijn Canon gekeken: heet bij mij "LCD helderheid". Die functie lijkt me wel duidelijk. Ik zou verder niks veranderen aan de belichting (uitgezonderd tegenlicht). Je zei dat de foto's okay waren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.