Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

modem beschadigd?

5 antwoorden
  • Na een recente onweersbui was de NT-1kast defect.De quattrovoxcentrale was intact.Voor XP en girotel (3.0) heb ik een goed werkend sweexmodem mét RVScomLite. Internet werkt prima, echter... het lijkt er op dat de RVSCom software het modem niet meer herkent. Bij inbellen met girotel komen er hardnekkige meldingen al tijdens wachtwoord enz. Iets met capi en/of een com-poort.Uiteraard zowel modem als RVScom opnieuw geïnstalleerd, maar de foutmelding blijft. Zou het modem beschadigd kunnen zijn?Wie heeft een idee?
  • Staan de apparaten nog wel goed en zonder fouten geinstalleerd bij aparaatbeheer?
  • uiteindelijk bleek er iets met het (niet compleet) deïnstalleren van rvscom geweest te zijn, althans vermoedelijk.Na eerst nog een ander modem geprobeerd te hebben, bleek toch de oude situatie weer hersteld te kunnen worden.Alles bij elkaar zeer vele uren werk(door een goede vriend).Desondanks wordt mij verteld dat onweer ook via de telefoonkabel het modem kan beschadigen, afgezien van huiscentrale en dergelijke
  • Probleem opgelost dus.
  • Telefoonkabel (en dus modem) zijn vaak juist het gevoeligst voor blikseminslag en inductie. Maar dan was je modem wel geroosterd. Check je apparatuur wel goed, het gebeurt regelmatig dat je pas later allerlei 'onverklaarbare' storingen krijgt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.