Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Digitaal fotograferen, 3.2 of 4.0 megapixels??

cjdijk
5 antwoorden
 • Mijn vraag is of het nou aan de megapixels en de optische zoom ligt dat foto's op afstand onscherper worden. Ik heb een camera gehad van olympus met 3.1 megapixel en 3x optische zoom. Op een meter of 20 werden de foto's vrij onscherp. Ik wil graag een goede camera en op een redelijke afstand kunnen fotograferen. En dan gaat het ook nog eens om bewegende dingen die ik veel fotografeer nl. hondensport.
  Wat is mij het beste aan te raden??

  Groetjezzz Astrid[/color:62b7595c12]
 • Zoveel mogelijk pixels. Een zo goed mogelijke lens, denk aan lichtsterkte. Instelbare sluitertijd en diafragma, laatste o.a. i.v.m. scherptediepte.

  Kijk eens bij een fotozaak wat zoal gangbaar is bij de doorsnee spiegelreflex-camera (zo'n beetje de standaard voor goede foto's) en vergelijk dat met de specificaties van de digi-cam die je op het oog hebt.
 • Ik heb de Canon G3 en die kan ik aanraden.

  [img:5793bb28f5]http://www.converse.ru/images/canon/canon_g3_1_small.jpg[/img:5793bb28f5]

  [size=9:5793bb28f5]Moet je wel een paar overuren voor maken.[/size:5793bb28f5][/color:5793bb28f5]
 • [quote:2900b842af="Stripske"]Mijn vraag is of het nou aan de megapixels en de optische zoom ligt dat foto's op afstand onscherper worden. Ik heb een camera gehad van olympus met 3.1 megapixel en 3x optische zoom. Op een meter of 20 werden de foto's vrij onscherp. Ik wil graag een goede camera en op een redelijke afstand kunnen fotograferen. En dan gaat het ook nog eens om bewegende dingen die ik veel fotografeer nl. hondensport.
  Wat is mij het beste aan te raden??[/color:2900b842af][/quote:2900b842af]Nee, dat zou niet mogen. Bij inzoomen is er overigens wel meer kans op bewegingsonscherpte. Een andere oorzaak kan de Auto-Focus zijn. Deze werkt niet altijd optimaal. Zorg ervoor dat altijd het onderwerp zelf, in het scherpstel kader valt. Hoewel, een afstand van 20 meter moet niet echt een probleem zijn, tenzij een toevallige obstakel in de weg staat.
  Kun je iets vertellen over de foto zelf? Landschapsfoto, gebouw, groepje personen, dier, … Nou zullen op een 3 (maar ook een 4Mpixel) camera op een afstand van 20 meter niet alle details zichtbaar worden. Dus ook dat zal bijdragen aan een zekere onscherpte. Zonder meer informatie vind ik gissen.
 • [quote:7b48c06836="Belg"]Ik heb de Canon G3 en die kan ik aanraden.[/quote:7b48c06836] Dat komt mij bekend voor. Inderdaad een goede camera. Zelfs met deze camera vind ik het scherpstellen niet altijd even makkelijk. Allen heb ikzelf wat meer problemen met de dichtbij foto's (< 1m).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.