Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cd-rom speler zoekt en zoekt ....

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Sinds enige tijd heb ik een vrij irritant probleem, mijn Plextor Ultraplex 40x gaat zo ineens een cd proberen te lezen (die er niet in zit), dan hoor je hem zoeken, lampje brand en in windows zie je het cd lees icoontje bij de mouse pointer. CD lade wil dan ook niet los buiten een paar milimeter.
  Nu wil ik hem er morgen eigenlijk wel uithalen, maar van de andere kant is het ook zonde om zo'n ding weg te gooien dus misschien weet iemand hier iets?

  Het gaat om een Plextor Ultraplex 40x SCSI cd-rom speler op een Adaptec 2904 PCI SCSI kaart. Er zit ook nog een Plextor 12x10x32 SCSI writer op die kabel, maar die heeft het probleem niet. Systeem draait onder Windows XP (geen sp, wel alle hotfixes tot nu toe dacht ik).
  Heb automatisch afspelen al uitgezet en het systeem op virussen gescant.

  Wie o wie red mijn ooit zo fijne Plex van de eeuwige stofbergen :)
 • Je kunt proberen hem voorzichtig open te maken en even de lens te cleanen. (kan gwoon met wat alcohol en een wattestaafje)
 • Het lijkt mij of het knopje van de eject niet meer zo bijster best doet; dat 'ie blijft hangen ofzo. Controleer dat anders ff. Of probeer es in een andere pc.
 • Dat schoonmaken zou nog een optie zijn, eject knopje heb ik is naar gekeken maar ziet er normaal uit. Andere pc heeft geen scsi kaart, misschien dat ik dat is overbouw als het wat koeler is :)

  Bedankt voor zover iig :)
 • [quote:149450cdde="De Geest Van Oirlo"]Je kunt proberen hem voorzichtig open te maken en even de lens te cleanen. (kan gwoon met wat alcohol en een wattestaafje)[/quote:149450cdde] nee geen alcohol.
  maar lens cleaner van kodak of zo .
  dat is speciaal voor camera lensen.
  maak dan ook meteen de asjes van de lens schoon en smeer die dan dun in met siliconen vet heeft een heel hoog smeldpunt dus druipt niet als je een cd inleest (warmte) :wink:
 • inderdaad voorzichtig open maken en ook kijken of de lens recht ligt :D

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=97446 zie mijn cd rom probleem :evil:
 • Lijkt me sterk dat het aan het lensje ligt.
  Als hij zomaar gaat lezen zonder aanleiding………….

  Heb je geen trojan?
 • hij heeft een virusscan gedaan, heb je je virusscanner al upgedate, daarna nog is doen
 • [quote:439d7ef10c="Speedy"]mijn Plextor Ultraplex 40x gaat zo ineens een cd proberen te lezen (die er niet in zit) <knip> Systeem draait onder Windows XP [/quote:439d7ef10c] Heb je dit probleem alleen onder Windows XP of ook onder Linux?
 • [quote:bd938734ef="DNA4U"]hij heeft een virusscan gedaan, heb je je virusscanner al upgedate, daarna nog is doen[/quote:bd938734ef]

  Veel virusscanners pikken geen trojan op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.