Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

brander installeren > jumpers, kabel EDIT: Probleem :(

None
12 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een brander aangeschaft (omdat het met toch wel handig leek), en nu wil ik em natuurlijk in m'n computer hangen!

  Ik wil em samen met mn gewone cdromspeler aan de ide kabel hangen. Is dit aan te raden, of kan ik em beter aan de kabel met m'n hdd hangen?

  En dan over de jumpers. Op dit moment hangen m'n cdromspeler en m'n hdd ieder aan een aparte kabel.
  De hdd is master, ingestelt dmv een jumper, de cdromspeler is slave, maar heeft geen jumper op het plekje voor slave staan. Hij heeft helemaal geen jumper!

  Kan dit problemen opleveren als ik de brander erin hang?

  Jochem
 • Je kunt de brander (als slave) bij de hd kabel hangen. Als je hem aan de cdromspeler hangt heb je kans op fouten bij 'on the fly' kopieren. Wat mij nog beter lijkt, is om de cdromspeler bij de hd te hangen als slave en de brander op IDE2 als master te zetten. Druk trouwens wel ff een jumper bij de cdromspeler in slave. Anders kan het zijn dat 'ie niet wordt herkent.
 • Kan jumpers gewoon in de winkel kopen… ik heb die dingen namelijk nergens. (Sorry voor de vraag… klinkt een beetje zielig… maar ik heb ze nog nooit in een komputersjop zien liggen).

  Jochem
 • Yep, dat kan wel. Moet je denk het wel meer in een pcshop die meer gespecialiseerd is in het repareren van pc's en die ook onderdelen verkoopt.
  Anders zoek je ff in een online winkel
 • Als je de cd-rw op ide-1 doet (dus van je hdd) duurt het branden van bestanden van je harde schijf af langer. Als je de cd-rw op ide-2 aansluit, duurt het direct kopieren van een cd langer. Ik zou kijken wat je het meeste doet en je keuze daarop baseren.
 • [quote:a1f17ee780="Robertstam"]Als je de cd-rw op ide-1 doet (dus van je hdd) duurt het branden van bestanden van je harde schijf af langer. Als je de cd-rw op ide-2 aansluit, duurt het direct kopieren van een cd langer. Ik zou kijken wat je het meeste doet en je keuze daarop baseren.[/quote:a1f17ee780]
  Waarschijnlijk zal ik het meest vanaf hdd branden (mp3s, proggies, backups van bestanden), daarom had ik ook gekozen voor het aansluiten naast mijn andere cdspeler.

  Echter:

  [quote:a1f17ee780="Johnny321"]
  Als je hem aan de cdromspeler hangt heb je kans op fouten bij 'on the fly' kopieren.[/quote:a1f17ee780]

  On the fly is, neem ik aan, rechtstreeks cd op cd. Ik heb liever geen fouten (de cdtjes worden straks al zo duur, nieuwe belasting oid… accijns op cds? Zoiets toch?).

  Jochem
 • Johnny321 schreef:

  Als je hem aan de cdromspeler hangt heb je kans op fouten bij 'on the fly' kopieren.


  On the fly is, neem ik aan, rechtstreeks cd op cd. Ik heb liever geen fouten (de cdtjes worden straks al zo duur, nieuwe belasting oid… accijns op cds? Zoiets toch?).

  Yep, als je de brander en spler op dezelfde IDE aansluit, moet de gegevensstroom steeds afgewisseld worden tussen de brander en de speler. Als de brandsnelheid te hoog is, kan dat tot problemen leiden. Om dat te voorkomen, doe je er beter aan om ze aan een aparte IDE te sluiten.
 • Jah… ok… Maar als ik nu van hdd naar Cd brand (met de opzet cdrw + hdd op ide 1), moet ook telkens de gegevensstroom gewisseld worden. Betekend dat het trager wordt (neem ik aan) en dat het toch ook errors kan geven?

  Ik heb 2 ide connectoren, dus een 3e apparte plaatsen wil denk ook ni 8) .

  Jochem
 • Een hd kan beter een constante gegevensstroom afleveren dan een cd-rom. Een hd kan zich ook beter aanpassen. Daarom is er minder kans op fouten als je van je hd brandt terwijl de brander en hd toch op dezelfde IDE zitten.
 • Of je doet geen copy on the fly. Maakt ie een tijdelijke image aan op de hdd. Ik heb nog geen problemen gehad met on the fly (heb in 8 maanden ook maar iets van max. 5x een cd gekopieerd) en met cd'tjes á 58 eurocent maak ik me er niet echt druk om.
 • Ok, ik heb dus ffies een jumper gehaald. Brander in m'n computer gehangen en naast de hdd gezet. (Brander = slave, hdd = master[weet ik niet zeker, omdat er nergens staat wat de jumper doet, als je begrijp wat ik bedoel. Ik kan nergens zien of de jumper de hdd nou slave of master maakt. Als ik opstart (zonder brander), zie ik echter dat de hdd master is].)

  Volgende probleem onstaat: Hij vind de hdd niet, ik krijg namelijk een melding als: opstarten van master failed (weet niet meer zeker, hij kan iig de hdd niet vinden). Dit is ook het probleem indeze topic.

  Probeer ik de cd-rw naast mijn cdrom te hangen (cdrom met jumper op slave, cd-rw op master). Reageert m'n hele computer niet. Waarschijnlijk (denk ik) probeert hij te booten vanaf de brander.

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de brander gewoon kan aansluiten?

  Jochem
 • Probleem opgelost. :D

  Heb (met veel moeite) de hdd eruit gehaald, en kwam tot de conclusie dat hij cableselect stond. Dit heb ik veranderd naar master/or single disc en de brander op slave gezet.

  Nu draait-ie vriendelijk (wel veel kabaal, ga kijken of ik em kan isoleren oid… niet dat ik het heel erg vind). Allemaal bedankt voor de tips.

  Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.