Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2de harde schijf plaatsen

12 antwoorden
 • Ik wil een 2de harde schijf in mijn PC plaatsen. ik heb een kabel lopen vanaf mijn cd-writer waar nog een harde schijf aan gekoppeld kan worden. Hoe doe ik dit? Ik heb iets gehoord over master en slave. Hellup
 • Inderdaad kun je op die kabel een harde schijf aansluiten. Op zo'n kabel kun je een master en een slave aansluiten, twee masters of twee slaves werkt niet. Je regelt met een jumpertje, een klein plastic kapje dat je over twee pinnetjes aan de achterkant van het apparaat steekt, of een apparaat master of slave is. Vaak staat bovenop de harde schijf of CD-rom een tekening waarop staat aangegeven op welke pinnetjes je het jumpertje moet steken om 'm master of slave te maken. De harde schijf kun je het beste master maken, de CD wordt dan slave.
 • [quote:c5b5dc5569]Vaak staat bovenop de harde schijf of CD-rom een tekening waarop staat aangegeven op welke pinnetjes je het jumpertje moet steken om 'm master of slave te maken. [/quote:c5b5dc5569] ... en als er eens geen tekening op staat, vind je wel de aanduiding MA (master), SL (slave) en CS (cable select) bij de betreffende pennetjes.
 • bedankt, ik ga ermee aan de slag
 • Heb de 2de schijf gekoppeld als slave aan m'n cd-writer. In de bios wordt deze herkend. Windows kwam met een melding dat er nieuwe hardware gevonden was. Ik zie echter geen extra harddisk via mijn computer. Ik neem aan dat je de disk nog moet formateren en er een drive-letter toe moet kennen, maar hoe? kan iemand me daarmee helpen.
 • ide1 hdisk >brander slave. ide2 hdisk > cdrom speler slave. dit is het beste
 • Dat de 2e harddisk als slave staat moet toch geen probleem zijn. Ik wil alleen weten hoe ik de 2e disk kan bereiken, en wat voor een drive-letter heeft ie ?
 • je zult hem eerst moeten partitioneren en formateren. dit kan oa in dos met fdisk.
 • [quote:d205c342ac="igg"]je zult hem eerst moeten partitioneren en formateren. dit kan oa in dos met fdisk.[/quote:d205c342ac] 1.) Dat formateren kan niet met FDISK, maar met Format. 2.) Als een extra schijf niet geformateerd is kan Windows er toch een stationsletter aan toewijzen en kan je hem onder Windows met een rechtermuisklik ook formateren.
 • [quote:af67d24dc8="plextor"]de1 hdisk >brander slave. ide2 hdisk > cdrom speler slave. dit is het beste[/quote:af67d24dc8] Ben ik niet mee eens. mijn indeling: IDE1: HD1(met je OS) master CD-Speler slave IDE2: CD-brander master HD2 slave zie ook hier: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=97254&highlight=slave
 • [quote:dc1d782a63="Johnny321"][quote:dc1d782a63="plextor"]de1 hdisk >brander slave. ide2 hdisk > cdrom speler slave. dit is het beste[/quote:dc1d782a63] Ben ik niet mee eens. mijn indeling: IDE1: HD1(met je OS) master CD-Speler slave IDE2: CD-brander master HD2 slave zie ook hier: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=97254&highlight=slave[/quote:dc1d782a63] Dat ligt er allemaal net aan waar de data staat die gebrand moet worden. Dus staat die op IDE 1 dan moet de brander iig op IDE 2 Niks moet natuurlijk, maar als je zo min mogelijk fouten uit wilt sluiten.
 • [quote:dc399227e0="igg"]je zult hem eerst moeten partitioneren en formateren. dit kan oa in dos met fdisk.[/quote:dc399227e0] Ook handig is te weten welke Windows versie je hebt. Het partitioneren moet eerst gebeuren en dat gaat onder WIndows XP niet met FDISK. Daarvoor moet je in XP op zoek naar Schijfbeheer. En probeer die WIndows help eens uit, dat doet wonderen! Voor mij best wel latig dat ik weer op W98 werk ...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.