Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

filmfunctie Canon Powershot a60

Henk.
9 antwoorden
 • Ik vraag me af hoeveel nu het maximum aan filmtijd, aan één stuk, is met de a60. Hoor veel verschillende verhalen nl. Lees bij alle specificaties op sites 3 minuten. Echter, in praktijk hoor ik 20 sec, dan weer 30 sec ..? wat is het nou?
  en hoeveel seconden/ minuten kun je in totaal nu filmen in de hoogste resolutie op bv een 128 mb kaart? klopt het dat dat 368sec is?
 • Zeer waarschijnlijk is het zoals de gegevens door Canon vermeld op de internet-pagina aangeven. (Praktijkgeluiden van 20 s en dus sterk afwijkend van de Canon opgave kunt u natuurlijk het beste volledig negeren)

  Laat u zo snel mogelijk in een goede zaak een apparaat ter hand stellen om een serieuze indruk op te doen.
 • Voor de Canon G3 geldt voor 320x240 video het volgende:
  32MB=91 sec video
  128MB=368 sec video

  Voor 160x120 video is het ongeveer 2,5 meer, benodigde snelheid.
  VOor de A60 zal (zzo'n beetje) hetzelfde gelden.
 • [quote:29dce71061="Hans.Vosman"]Voor de Canon G3 geldt voor 320x240 video het volgende:
  32MB=91 sec video
  128MB=368 sec video

  Voor 160x120 video is het ongeveer 2,5 meer, benodigde snelheid.
  VOor de A60 zal (zzo'n beetje) hetzelfde gelden.[/quote:29dce71061]
  Zijn dit niet theoritische tijden??? Volgens mij kan je max 30 sec opnemen per filmpje en als je alle filmpjes bij elkaar optelt kom je dan waarschijnlijk op die tijden?
 • [quote:958c4cc820="Venzent"]Zijn dit niet theoritische tijden??? Volgens mij kan je max 30 sec opnemen per filmpje en als je alle filmpjes bij elkaar optelt kom je dan waarschijnlijk op die tijden?[/quote:958c4cc820] Voor de A60 misschien, voor de G3 vond ik in het volgende in de Gebruikershandleiding, blz 68:
  De maximumlengte van afzonderlijke films (ongeveer 15 frames per seconde) is ongeveer 3 minuten* bij de instelling (*320x240) en ongeveer 3 minuten* bij de instelling (160x120). De film wordt automatisch wanneer deze tijd is verstrekken of wanneer de CF-kaart vol is.
  *De gegeven zijn gebaseerd op de testnorm van Canon. De waarden kunnen verschillen, ahankelijk van de onderwerpen en de omstandigheden.

  Er dus inderdaad sprake van een maximum tijdsduur van een opname. Die 3 minuten heeft waarschijnlijk te maken met het "niet" gebruiken van de camera. De camera gaat namelijk na pakweg 3 minuten "niets doen" vanzelf uit. Dit is dus een gedachte. Ik zal het eens testen.
 • Nou ja wat Canon ongeveer 3 minuten noemt, is bij mij exact 180 seconden. Hoe lang een Canon minuut dan werkelijk is, dat weet ik niet …
  Oh ja, op een kaartje van 128MB heb ik dan nog pakweg 210 seconden over om andere video's. En als je niet filmt, kun je natuurlijk ook foto's maken zolang er ruimte op de geheugenkaart vrij is.
 • [quote:4eb128b825]De camera gaat namelijk na pakweg 3 minuten "niets doen" vanzelf uit[/quote:4eb128b825]
  deze 'auto-turn off' zal toch zeker wel uit te zetten in het menu ergens lijkt me..helemaal op zo'n G3.
  Maar mensen, ik heb het dus over de a60 en niet g3…
 • Ik weet alleen dat de vraag overj een A60 ging. Aangezien de vraag wat incompleet was, kan er ook nooit een goed antwoord op volgen. Vandaar dat ik mijn camera als voorbeeld nam. De informatie die ik heb gegeven staat gewoon in de handleiding. En ik heb gelijk uitgeprobeerd of dat ook klopt. Mijn advies, kijk ook in de handleiding of probeer het gewoon uit. Enne, met dat incompleet doel ik bijvoorbeeld op de video resolutie.
 • De A60 neemt op hoogste res (gelijk aan middelste res van A70) precies 180 seconden op en zet die als 1 AVI bestand op de kaart. Voorwaarde is dat er wel een dikke 40MB vrij is om de AVI op te slaan, anders wordt ie uiteraard korter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.