Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Conflict USB digitale camera / webcam

Anoniem
Rumaro
2 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn vrouw heeft een probleem met haar PC (een Fujitsu Siemens Scaleo 600). Ze gebruikt een webcam (Philips 680) en een digitale camera (Kodak DX4330). Zo af en toe werkt de webcam prima. Wanneer ze echter de digitale camera een keer heeft aangesloten om foto's over te zetten is de PC de webcam kwijt. Er is niets veranderd, er wordt geen software geïnstalleerd, maar de webcam doet het niet meer :-( Wanneer de webcam het weer wel doet is niet te zeggen, maar soms doet hij het ineens weer (na een paar herstarts). Op het moment echter dat de digitale camera wordt aangesloten stopt de webcam er weer mee. Het snoer eruit en erin werkt niet. De hardware is wel in orde, alles is ook op mijn PC gecontroleerd (waar het wel gewoon blijft werken).

  Iemand een idee?
 • Installeer de USB drivers eens opnieuw.

  Dus bij apparaatbeheer de USB hoofdhub en alles eronder verwijderen.
  Opstarten en windows het opnieuw laten installeren.
  Daarna opnieuw opstarten [b:0ac3758d48]zonder[/b:0ac3758d48] USB apparaat ingestoken en de software installeren van de apparaten (webcam en camera)
  Daarna opnieuw opstarten en de apparaten fysiek aansluiten.


  Dus altijd [b:0ac3758d48]eerst[/b:0ac3758d48] de software installeren en [b:0ac3758d48]daarna[/b:0ac3758d48] de apparaten inpluggen.
  De reden hiervoor is dat anders Windows oude drivers gebruikt die standaard in het pakket zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.