Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harde schijf

6 antwoorden
  • mijn maxtor 60 gb harde schijf maakt sinds pas om de zoveel tijd ( geen regelmaat) een harde tik en een deel van de schijf is onleesbaar geworden.de rest van de schijf werkt normaal.is dit nu een crash of gewoon een defect?
  • Het lijkt me geen normale situatie, kijk ff op de website van maxtor, als het goed is kun je hier een tool vinden waarmee je de schijf op defecten kunt testen. Ik denk dat je schijf kapot aan het gaan is, de harde tik die je af en toe hoort is ieg geen goed teken..... p.s. maak voor de zekerheid een backup van je gegevens :wink:
  • idd: zo vlug mogelijk belangrijke data saven op een andere schijf/medium. Je schijf is aan het overlijden. Als ze nog geen drie jaar oud is, kan je er terug mee naar de winkel: waarborg ! maar redden wat nog te redden valt! (ze kan het nog maanden volhouden, maar ze kan het ook volgende keer al opgeven)
  • damn, je hoort tegenwoordig toch wel veel dat schijven kapot gaan, volgens mij was dat vroeger toch minder...
  • de schijf is pas 5 maanden oud dus ik heb nog steeds garantie.is de garantie drie jaar dan? mijn pc boer geeft maar 6 maanden
  • [quote:54f3b42dd3="ed5"]de schijf is pas 5 maanden oud dus ik heb nog steeds garantie.is de garantie drie jaar dan? mijn pc boer geeft maar 6 maanden[/quote:54f3b42dd3] In ieder geval 1 jaar fabrieksgarantie. Ga op zoek naar Powermax (dat is een Maxtor programma dat ik onlangs van de ECS helpdesk ontving). Als de schijf oud genoeg is, dan heb je 3 jaar. Dit is te controleren op de website. Je moet wel het serienr. van de harde schijf achterhalen. Dat staat overigens op de schijf. Verder vertelt Powermax je dat ook. En ja schijven gaan mij ook veels te snel kapot. Binnen 2 jaar is dit de 4 Seagate schijf en de 2e IBM schijf van mij en binnen mijn "kleine" kennissen kring. We hebben dan wel over pakweg 6 van de 10 schijven ...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.