Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer wil niet meer van harde schijf opstarten

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Mijn computer was vastgelopen en ik moest 'm dus resetten.
  Probleem:
  Ik krijg een melding 'ongeldige systeemdiskette'.Ik krijg 'm dus niet meer van harde schijf opgestart.Ik heb m'n opstartdiskette erin gedaan en 'win' geprobeerd.Dat werkte ook niet.Toen heb ik 'fdisk/mbr' geprobeerd,dat werkte ook niet.Is m'n harde schijf gewoon kapot of kan ik 'm nog redden?

  Alvast bedankt. :cry:
 • Er is in ieder geval wat misgegaan. De kans dat de schijf kapot is acht ik vrij groot. Welk merk, type harde schijf betreft het? Heb je de harde schijf al getest met een diagnostisch programma zoals Powermax (Maxtor) of Seatools (Seagate)?
  Heb je gecontroleerd of de bestanden nog op de C: schijf staan? Je meldt alleen dat je Win hebt proberen op te starten. Echter wat er misgaat dat meldt je niet. Als er nog bestanden op de schijf staan, dan kan de schijf nog wel okay zijn. Het slechte nieuws is dat er altijd een oorzaak is. Dus het is of een virus, of een ongelukkige samenloop van omstandigheden of een defecte harde schijf. Heb je de laatste tijd iets bijzonder gemerkt aan je computer?
 • Ik ben ook bang dat de schijf overleden is. Zou de factuur maar eens opzoeken, en kijken of je nog garantie hebt.

  Loop de kabels naar de disk eens na, zowel voeding als data. Kijk eens wat er in je bios staat, laat hem eens opnieuw detecteren.
 • Gelukkig,na het formatteren van m'n harde schijf is het opgelost. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.