Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welk notebook

Anoniem
Toshiba707
7 antwoorden
 • Ik wil een notebook aanschaffen, maar ik weet niet goed welke ik moet kiezen:

  - Packard Bell Easy Note e3245 –> AMD Athlon XP-M 2400 mhz
  - Toshiba Satellite A20-S103 –> Pentium IV 2,8 Ghz.
  - HP Pavilion 4417 –> AMD Athlon XP-M 2400 mhz

  Zit er veel verschil in snelheid tussen de AMD (2400) en de Intel (2800)?
 • Persoonlijk, en dat is dus echt persoonlijk, vind ik tot nog toe alleen de Toshiba's prettige notebooks in de praktijk. Heb met de HP echter geen ervaring. Gebruik zelf nu een Toshiba 2100 met 15" scherm en kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben.
 • Is er veel verschil in snelheid tussen de Intel Mobile Celeron 2,4 Ghz en de AMD Athlon XP-M 2400 mhz? Ik heb namelijk een notebook gezien met een Mobile Celeron wat mij wel aanspraak.

  En het verschil in batterijduur?
 • Dan zou ik eerder voor die Toshiba gaan met een Pentium IV 2,8 Ghz, die is veel krachtiger dan zo'n Celeron. Echter weet ik niet wat voor doeleinde je hebt met de laptop, misschien dat je dat eerst zou kunnen vertellen.
 • Ik zou persoonlijk ook voor de Toshiba gaan, deze laptops zijn van erg goede kwaliteit, de afwerking is beter dan die van HP.

  Een celeron is zeker een stuk trager als een xp 2400+, mijn laptopje is ook uitgerust met een mobile celeron, maar erg veel power heeft zo'n geval niet (ik heb dat dan ook niet nodig, ik tik alleen maar word-documentjes en af en toe UT :) )

  Wat betreft het verschil in batterijduur, zorg dat je een laptop met een Mobile-cpu neemt. Tegenwoordig zie je ook veel laptops met een desktop cpu, maar deze vreten aanzienlijk meer stroom en worden ook warmer. Een voordeel is wel dat ze goedkoper zijn.

  De keuze van de laptop hangt, zoals Nightfire al zei, wel grotendeels af van de dingen die je ermee wilt gaan doen…
 • In de notebook test uit de computertotaal van juli/augustus staat een toshiba welke een Intel mobile Celeron (2 Ghz) heeft en deze heeft betere prestaties dan de andere notebooks welke over een Amd Athlon 2200 beschikken.

  Hoe is dat te verklaren?
 • Kijk voor notebook reviews op www.cnet.com

  Klik product reviews aan en vraag het type notebook op waar je info over wilt hebben. Daarin blijken de acers het beter te doen dan de toshiba's, met name het scherm van toshiba schijnt minder goed te zijn, met name bij resolutie wijziging.

  Deze site heeft mij erg geholpen met mijn keuze, ik heb eergisteren een
  acer travelmate 803lcib besteld.

  Kijk anders ook even op www.kieskeurig.nl

  Succes met je keuze….

  Op deze site wordt veel besproken over de acer:

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/754499

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.