Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Verschil tussen ata 100 en 133 en ook 2mb of 8mb cach

6 antwoorden
  • Dag, Ik wil een harde schijf kopen en ik zit te twijfelen: Een harde schijf van Maxtor van 80gb, ata 100 en 2mb cach voor 107€ en Een harde schijf van Maxtor van 80gb, ato 133 en 8mb cach voor 117€ Is het verschil duidelijk merkbaar? Mijn system: amd 1800 256mb 64mb videokaart
  • Het verschil is voor de gemiddelde gebruiker niet merkbaar. Wel meetbaar met bepaalde testprogramma's. Ik ga meestal voor de snelste optie (ja dat is een afwijking van mij :wink: ), zeker als het geldverschil verschil erg klein is. Maar eigenlijk is het belangrijker welke van de 2 schijven het minste geluid produceert.. zodat 1 van de grotere herrie makers van de pc niet of nauwlijks hoorbaar is. Het ligt er grotendeels ook aan of je moederbord de ata133 ondersteund, het verschil tussen udma 100 en 133 is trouwens niet merkbaar (en zelfs niet meetbaar) omdat de moderne schijven nog geen 133 mb/sec kunnen verwerken (max 80 mb/s als je een hele snelle hebt) en dus meer dan genoeg aan udma 100 hebt. Het verschil tussen 2 en 8mb cache is wél te merken, oke niet echt voor de gebruiker, maar vooral met kleinere bestanden kopieren is de 8 mb iets sneller omdat de schijf dan de bestanden alleen in het cache geheugen kan 'parkeren' zonder ze eerst tijdelijk weg te schijven. Maar in de praktijk is daar weinig van te merken (behalve dus in de benchmarks). Als je dus 10 euro in je zak wilt houden kan je gewoon voor de udma 100 + 2 mb gaan. Belangrijker is dus te kijken of ze allebei liquid bearing hebben (dat is weer een stukje stiller)..
  • [quote:77f3b9a2a6="2FAST"]... Ik ga meestal voor de snelste optie (ja dat is een afwijking van mij :wink: ), zeker als het geldverschil verschil erg klein is. ...[/quote:77f3b9a2a6] Ik denk dat een hoop mensen die afwijking met je delen, ik in ieder geval. :)
  • ik ook :P
  • ik ook :P
  • sorry :oops: modderator kan je deze en de vorige deleten prongelijk 3 x op ok gedrukt omdat er maar geen nieuw scherm kwam :oops:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.