Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Tracknummering op audio cd loopt niet synchroon

Jank
3 antwoorden
 • Of het hardware is of software, ik twijfel, dus even hier gepost.
  Copie gekregen van audio cd, welke niet af te spelen is op mijn cd speler, wel correct in de PC. Niet geklaagd, zelf een nieuwe copie gebrand met Nero 6.0 en zowaar, nu wel af te spelen met geluid.
  Maar vreemd genoeg is de tracknummering niet meer correct. Als track 1 is afgelopen begint uiteraard track 2, maar de teller loopt gewoon door en track 2 verschijn ongeveer 30 sec later in de display. Dit fenomeen doet zich ook als dusdanig voor in Mediaplayer. De fout zit dus in de cd-r zelf.
  Wel wordt de juste tijd per track aangegeven, maar het lijkt, alsof de traknummering t.o.v. de muziek naar achteren is geschoven. Aan het einde van de cd houdt ik ongeveer 60 seconden over, met als klap op de vuurpijl, dat de laatste 7 a 8 seconden van het laatste nummer ook op het einde nog een keer te horen is. Want van de laatste track geeft die de juiste speelduur weer, 5,34 en diet telt die ook uit, maar de muziek is op correcte wijze afgelopen op 3,35 en na stilte bij 5,27 te zijn aangekomen hoor je daar wederom de laatste seconden van deze track.
  Heeft iemand ervaring hiermee?
 • Ik ben er ondertussen achter hoe de audio-copie is gemaakt, met Clone-CD.
  Zou dit een verklaring kunnen zijn voor het feit, dat een nieuwe copie hiervan, gemaakt met de copieerfunktie van NERO, niet naar behoren funktioneert, niet synchroon lopende tracknummering en dat de eerste copie niet speelt op mijn cd speler, omdat deze copie met Clone-CD is gemaakt? :o
 • Grijs gebied op dit forum ? :wink:

  Je hebt niet het origineel, dus kopen is de oplossing

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.