Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Rottende CD-Rs

Anoniem
Alexander Online
14 antwoorden
 • Op tweakers stond een berichtje over rottende CD-Rs:
  http://www.tweakers.net/nieuws/28386
  Ik heb een week geleden een verrotte Dynabyte CD-R weggegooid. Welke merken kan je beter niet kopen? en welke wel?
 • zoals ik las in de krant van vanmorgen iig niet de CD's van kruitvat…

  koop zelf altijd goeie merk CD's, heb nu doos TDK's liggen met speciale coating (bij mij slingeren de CD's altijd rond :roll: )

  heb echter ook een CD liggen, van Conrad die inderdaad ook aan het 'rotten' is… aan de rand van de CD gaat de coating laag helemaal weg….
 • Heb ook weleens iets gelezen over Lifetec van de Aldi, dat die snel zouden rotten.
  Cd-r is een vrij nieuw fenomeen. Het zal in de loop der jaren wel gaan blijken, hoe het uiteindelijk is gesteld met de houdbaarheid van het materiaal.
 • Zeker bij de minder bekende (wit)merken (Aldi,etc.) kan je moeilijk een algemeen oordeel over de kwaliteit van dat merk geven. Ze laten die dingen lang niet altijd in dezelfde fabriek produceren. Het kan dus best dat je met een doosje uit fabriek a hele goede resultaten haalt, terwijl met een doosje uit fabriek b alleen maar problemen zijn.
 • [quote:37ffaae43a="PS"]Zeker bij de minder bekende (wit)merken (Aldi,etc.) kan je moeilijk een algemeen oordeel over de kwaliteit van dat merk geven. Ze laten die dingen lang niet altijd in dezelfde fabriek produceren. Het kan dus best dat je met een doosje uit fabriek a hele goede resultaten haalt, terwijl met een doosje uit fabriek b alleen maar problemen zijn.[/quote:37ffaae43a]Daar heb je in zekere zin wel gelijk in. Toch heb ik in al die tijd dat ik Lifetec's gebruik (Aldi) nog geen enkel probleem gehad. Ook niet met CD's die al een paar jaar oud zijn. Maar goed, de oudste die ik heb zijn denk ik een jaar of 2,5 á 3 en worden niet iedere dag gebruikt.
 • [quote:dc6625eab0="Jank"]Heb ook weleens iets gelezen over Lifetec van de Aldi, dat die snel zouden rotten.
  Cd-r is een vrij nieuw fenomeen. Het zal in de loop der jaren wel gaan blijken, hoe het uiteindelijk is gesteld met de houdbaarheid van het materiaal.[/quote:dc6625eab0]

  mijn ervaring met de cd-r's van de aldi is dat de buitenste laag er heel snel afbladerd. Ik heb toen een andere cd gepakt en daar een beetje ruw met mijn duim overheen gewreven. De laag was er binnen no-time af. Die van het merk Imation hadden dit niet. Daarna heb ik nooit weer cd's bij de aldi gekocht.
 • Wat doen jullie toch in hemelsnaam met die CD-R's? :o Je moet ze pas als onderzetter gebruiken [b:f9b33cce49]nadat[/b:f9b33cce49] ze onleesbaar/onbruikbaar zijn geworden :wink: .

  Ik heb nog geen afbladderende CD meegemaakt, maar ik ga er waarschijnlijk wat voorzichtiger mee om?
 • cd's van kruidvat en aldi zijn k*t. tegenwoordig koop ik meestal tdk o mmore.
 • [quote:b889e13aa0="royzwiers"]cd's van kruidvat en aldi zijn k*t. tegenwoordig koop ik meestal tdk o mmore.[/quote:b889e13aa0]Gebaseerd op?… Ik ben dat dus niet met je eens, want nogmaals, ik heb nog nooit problemen met Aldi CD-R's gehad.
 • [quote:dcca6c99de="royzwiers"]cd's van kruidvat en aldi zijn k*t. tegenwoordig koop ik meestal tdk o mmore.[/quote:dcca6c99de]
  En zo heb ik op 2 verschillende branders altijd problemen gehad met Mmore. Zo zie je maar weer.
 • nah k heb hiero ooit eens alle posts nagerend over de verschillende merken cd'roms en welke er wel of minder in de smaak vielen …

  Zels nog eentje aangemaakt over bepaalde sony's of tdk's …

  Maar die MMore waren toch wel koploper qua ellende hoor … In mijn omgeving gebruikt er geen hond mmore meer door de slechte ervaringen ermee …

  Wat ik overigens wel heel erg frappant vind, is de reactie van mmore ..

  ZE hebben twijfels bij de test … WTF cd's MOGEN gewoon niets hebben na 2 jaar … op welke testmanier dan ook …

  kijk dan naar de reactie van het kruidvat: die vergoeden het terughalen van de data op de schijven voor je … zo kan het dus ook
 • Ik heb gelijk even mijn Lifetec cd's van de Aldi gechecked, maar 2 jaar oude cd's werken nog perfekt.
  Heb ook nog wat bergen audio cd's gebrand op een onbekend merk en die zijn al 10 jaar oud en werken nog perfekt.

  Ik vraag me af welke merken ze allemaal getest hebben.
 • Ik hep ook nog helemaal geen problemen gehad.. met geen enkele cd..
 • tip van de RTL4 nieuwslezer: check of er "made in Japan" op de verpakking van de CDs staat. daar zijn de eisen die worden gesteld aan de productie veel hoger dan in Europa en Amerika.
  veel betere sealing dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.