Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Traag opstarten

John
12 antwoorden
 • Ik heb hier een vrij nieuwe PC staan (P4, 2,8GHz) die het nodig vindt om gedurende 2 min 15 sec het intell logo te tonen alvorens een te beginnen met XP. Ik ben al in het BIOS aan het neuzelen geweest, heb automatische detectie van de drives daar uitgeschakeld, maar kan verder niet echt iets vinden dat hier de oorzaak
  eden voor kan zijn.

  Misschien slim om even bij te vermelden dat er ook een TV-tuner in zit en het de laatste 3 dagen zo is dat wanneer ik die probeer te benaderen via software deze PC spontaan begint te booten. Hier de software al opnieuw geinstaleerd, geprobeerd de driver te vervangen maar ook dat zonder resultaat. Het is uiteraard zeker niet zo dat dit iets met het trage starten te majken MOET hebben maar uitsluiten wil ik het ook niet.

  Wie heeft er een oplossing, in ieder geval voor het trage opstarten ? Alvast bedankt.

  John
 • de meeste moederborden hebben fast boot (ofzo) waardoor je als het goed is sneller zou moeten opstarten, als je dit nog niet gevonden had bij het rondneuzen in de bios kan dit misschien helpen
 • Hai Nerdo,

  Bedankt voor je vlotte reactie.

  Ik heb nog ff geneuzeld en kwam een quick setup tegen waarbij bepaalde self-test onderdelen werden overgeslagen. Deze was al enabled dus ik neem aan dat dat goed staat.

  Verder heb ik meteen maar de boot-volgorde aangepast, deze stond op CD-Flop-HD, deze heb ik nu op HD-Flop-CD staan maar ook dat heeft nog niet het gewenste resultaat.

  Overigens krijg ik nu ook steeds de melding dat Windows een ernstige systeemfout herstelt heeft, was net al zo maar me nog niet opgevallen :-)

  Wanneer je nog meer ideeen hebt hoor ik dat graag.

  John
 • By the way, ook wanneer ik het BIOS in wil ben ik verplicht om eerst ruim 2 minuten tegen het Intel logo aan te kijken, voor mij reden om niet in de eerste plaats te denken aan een probleem in de software.

  John
 • komt dat intel logo nog voordat het bios gedoe komt?
 • misschien is een de bios resetten een optie ? misschien heb je ergens een optie aanstaan wat die vertraging veroorzaakt.

  Load default settings heet dat (d8 ik)
 • [quote:27e6efa350="computer_nerdo"]komt dat intel logo nog voordat het bios gedoe komt?[/quote:27e6efa350]

  Ja dus :-(
 • Lijkt op een verborgen (IRQ) conflict met je TV-kaart,
  Is het probleem na het installeren van je TV kaart opgetreden ?
  Porbeer hem een dedicated IRQ (meestal 10 te geven).
  Wat gebeurt er dan ?
 • Das nu juist het vervelende, nadat ik deze pc gekocht heb is er helemaal niets aan de hardware veranderd (TV kaart zat er al in) en hij werkte toch echt goed.
  Denk er erg hard over om eerdaags een format C: te geven en vervolgens de BIOS setup op default te gooien om te kijken wat er dan gebeurd.

  John
 • Misschien met BootVis…?

  Mijn pc start in ieder geval veel sneller op met dit proggie!!

  Je kan hier ff gaan kijken.
 • Bootvis heeft bij dit probleem geen zin. Het zit hem in de hardware omdat het lange wachten ook is als hij in de BIOS wil komen. Ik denk dat er wat mis is met de toewijzing van IRQ's en andere resources aan de hardware. Je BIOS resetten (verdeling IRQ's e.d.) kan misschien helpen.
 • Okidoki Jeroen,maar misschien kan hij het dan eventueel gaan gebruiken als zijn pc weer normaal opstart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.