Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD wil niet installeren

phantomtwister
20 antwoorden
 • vandaag heb ik een 30 gb maxtor schijf gekocht. Toen ik hem aansloot en voor snel formateren koos, installeerde hij de windowsbestanden. Toen de pc opnieuw moest starten, wou deze niet opstarten door een zogezegd bestand die beschadigd of tekort was. Ik heb de partitie weer verwijderd, en een volledige format laten doen. Deze bleef steeds op 0% hangen.
  Ik heb dan ook de schijf aangesloten op mijn systeem, en daar idem.

  Is de Hd defekt?
 • Wat blijft op 0% hangen? Staat de schijf wel in de BIOS? Kan je met FDISK /status de schijf benaderen?
 • Ja, blijft op 0% hangen.
  Als ik hem op mijn systeem aansloot, en ik wou hem formatteren, hing het volledige systeem zeer traag.
  Met Fdisk nog niet geprobeerd, enkel nog maar met setup van XP.

  Wat wel raar is dat als ik snelformatteren doe, hij alle files installeert (deze staan dan ook daadwerkelijk op de schijf), maar hij mist files bij het opstarten na de eerste reboot van de XP-setup.
 • Welke bestanden worden gemist? Is de CD wel origineel? Misschien beschadigd? Of bekrast? Vettig? Probeer setup anders vanaf de harde schijf (kopieer de CD eerst naar de harde schijf).
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q307848
 • Cd is kopie van de orginele die ik hier ook liggen heb. ik betrouw het gewoon niet om de orginele te gebruiken. Ik heb al succesvol geinstalleerd met deze cd, en zelfs voor de zekerheid vandaag terug een nieuwe kopie gemaakt. ik heb ook met de orginele geprobeerd, maar ook idem.
  Ook met een andere (nieuwe) cd-rom drive. Maar omdat de schijf niet wou formatteren denk ik dat het de schijf is.


  ik kan het niet meer zeggen waar hij bleef hangen, ik zal morgen nog wel eens proberen.
 • Ik heb daarnet met Fdisk geprobeerd. Ik kan de schijf zien. Ik heb de ntfs partitie weggedaan, en geprobeerd een fat dospartitie te maken. Deze ging gaan kontroleren, ging van 0 naar 25%, en dan weer naar 0% en afgelopen was het. Vreemd ding….
 • Download bij de maxtor homepage Powerdiag.exe, die analyseert de schijf en kan evt gebreken in bijv de firmware oplossen (je moet daarvoor wel de advanced optie gebruiken)

  Download direct ook maar Maxblast daarmee kan je in 1-2 minuten een een HD (grote maakt niet uit) partitioneren en formateren. Doet ook NTFS
 • Maar vervalt de garantie dan niet?
  Ik heb powerdiag ergens kunnen vinden, maar op de site van Maxtor is het weg. Klopt het dat dit niet in dos kan opgestart worden?
 • volgens mij vervalt de garantie niet:
  Ze gebruiken het zelf ook.
  Stel het pgm vindt een fout, dan zie je een foutcode die je dan naar maxtor helpdesk moet sturen. Kies je voro de advanced dan krijg je een optie om de fout te repareren. Lukt het dan ben je uit de brand, lukt het repareren niet dan kan je de schijf naar maxtor struren met de gedetecteerde foutcode.

  Op de maxtor site moet je dacht ik zoeken naar uitilities of diagnostics.
  Hij is er wel net als Maxblast. Het zijn exe bestanden, in windows dubbelkilk je erop en dan maakt ie een bootflop ervan. Je voert hem gewoon uit in dos mode met een minimum aan drivers.
 • Ik heb dus een bootable Dos diskette gemaakt. Powermax ook op de diskette gezet. Dan geboot.
  Ik kwam in dos, en daar het commando powermax ingegeven. Het programma start op. 2 x op Y drukken. Maar dan staat, deze drives zijn gevonden, maar er staan geen drives. Ook de cdrom niet.
  Dus verder kan ik niet gaan. Doe ik iets verkeerd?
 • Die eerste twee zinnen snap ik niet. Heb je twee aparte handelingen verricht? Je moet gewoon op Powermax.exe klikken en de rest gaat vanzelf (de hele handel wordt op een flop gezet).
 • Zo had ik het ook eerst geprobeerd, maar start powermax ook op, maar vind ook geen drives.
  Ik dacht misschien met een bootable te maken, en powermax erop te zetten wel.
 • Maar PowerMax maakt al een bootable disk voor je. Alles is inclusief. Wordt de schijf wel correct vermeld in de BIOS?
 • Ik heb een andere maxblast gevonden, en met deze word de schijf herkent. Er is wel ergens een error van de Smart functie als ik de schijf kontroleer. Voor de rest zou alles ok moeten zijn.

  Ik zal even met het nieuwe progje gaan proberen.
 • Als je met MaxBlast aan de gang gaat (wat weer een heel ander programma is) LEES dan wel de handleiding.
 • Maxblast heb ik nog niet gebruikt, maar in maxblast zit powermax (pwrdiag) die mijn schijf wel herkent.
  Maar ik vind maar niets om de hd goed te formatteren. Mag je met Low level format formatteren?
 • Na vanalles te hebben geprobeerd, denk ik dat schijf defekt is. Overal krijg ik errors.

  Toch bedankt voor de hulp.
 • [quote:59f88ddf6f="phantomtwister"]Ik heb een andere maxblast gevonden, en met deze word de schijf herkent. Er is wel ergens een error van de Smart functie als ik de schijf kontroleer. Voor de rest zou alles ok moeten zijn.

  Ik zal even met het nieuwe progje gaan proberen.[/quote:59f88ddf6f]

  Powermax of maxdiag : die geeft aan dat er een error is dus er is wat aan de hand met de schijf. Format, Fdisk, Partiotion Magic zullen Niet helpen totdat de fout is opgelost. Er is ook een advanced functie.
  Die moet je gebruiken en het vinkje aanzetten dat het pgm moet proberen de fout te herstellen. Wordt de fout hersteld dan draai je daarna een normale scandisk en kan je gaamn formatteren.
  Aan de hand van je posts : neem je tijd, lees de readme door en lees de opties goed door op het scherm Succes ermee
 • Maar iedere keer als hij de schijf wil gaan kontroleren zegt hij dat er geen partitie opstaat die geformateerd is, en zo niet verder kan.

  De schijf krijgt ook wel behoorlijk warm. (lees : bijna niet vast te nemen)
 • Ok, schijf eruit en terug ermee naar de winkel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.