Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Waarvoor is dat (plastic) streepje onder de F op toetsenbord

Anoniem
FoXiERotjEknoR
14 antwoorden
 • Dit is meschien een vreemde vraag maar ik zag vandaag dat op alle toetsenborden zo'n plastic streepje op de F toets zit! Waarvoor is dat en wat is het nut?
 • Als je goed kijkt zit er onder de J ook een. Bij typeles geleerd dat dit coordinatie streep of puntje is om de vingers op de juiste toets te plaatsen bij het blindtypen

  Greetz bye mike
 • dit zit ook op de "j" en het is geloof ik voor mensen die blind willen typen
 • jups …

  als je met beide wijsvingers op de streepjes staat, staan je handen in precies de goede postitie om het hele bord te kunnen bestrijken met je 10 vingers en zodoende dus altijd een beginpunt te hebben bij het typen ..

  Dus hoef je niet meer op je vingers te kijken wat je doet en kun je gewoon blind typen… Na wat oefening :p

  best handig hoor zo'n online typecursusje :p
 • lache 8) wist ik niet! bedankt!
 • op je nummerieke bordje zit om dezelfde reden trouwens ook een puntje op de 5 …

  ik ken zelfs blinde mensen die zo nog heel goed kunnen typen …

  lezen doen ze via een soortement van braillerol die alles uitprint wat er op schermpje verschijnt …
 • [quote:4ae249e7af="General X"]Dit is meschien een vreemde vraag maar ik zag vandaag dat op alle toetsenborden zo'n plastic streepje op de F toets zit! Waarvoor is dat en wat is het nut?[/quote:4ae249e7af]Toch altijd handig zo'n typecursus. Typ al jaren blind :D :D
 • inderdaad, kheb er ook al jaren gemak van, maar nu heb ik mijn arm gebroken typ ik als nog met vijf vingers :cry:
 • [quote:7fdfdf5b9e="Hwe"]maar nu heb ik mijn arm gebroken typ ik als nog met vijf vingers :cry:[/quote:7fdfdf5b9e]Ach, ni huilen :D, beter vijf dan twee zeg ik maar :).

  Jochem
 • Als je je vingers op de streepejes legt dan moet je dus met je duimen de rest van het midden beslaan. Gaat een beetje moeilijk. Ik typ trouwens altijd gewoon met m´n wijsvingers, en dat gaat heel goed. Zal niet weten hoe ik ooit blind zou kunnen typen. Ik speel ook piano, en da´s ook een hele vaardigheid. Maar toch, typen met 10 vingers :roll:
 • duimen zijn alleen voor de spatiebalk!
 • Ik typ altijd met 10 vingers, alleen blijven er 9 buiten bedrijf :lol:
  Maar toch wel leuk te lezen waar die streepjes voor dienen. Het was mij ooit wel opgevallen, maar ik heb mij nooit afgevraagd waarom, heb zelfs weleens gedacht, dat het slecht afgewerkt was, braampjes. Ik heb dus een toetsenbord van 9 euro.
 • ik gebruik al jaren het liefste de qware plankjes van 9 euro ..

  met verwijderingsbijdrage worden ze wel opeens 11 .. maar goed …

  Tot nu toe hebben die, voor mij tenminste, de snelste en fijnste toetsaanslag …

  En al die zgn multimedia shitknoppies gebruik ik toch niet …
 • Klopt allemaal Foxierotjeknor, en ik heb ook geen behoefte aan al die sneltoetsen. Maar bij mijn tb verdwijnen de letters van de toetsen, dat wordt ook blind typen, maar dan anders.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.