Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brom

Anoniem
XcIsIoN
6 antwoorden
 • Ik heb een paar maanden geleden een nieuwe pc inelkaar gezet en deze liep tot 2 weken geleden perfect.

  Opeens kreeg een vreemd geluid op mijn boxxen. Het is een brom die constant is. Het volume van de brom veranderd niet als ik mijn boxxen harder of zachter zet. Ook als ik het geluidsniveau van de computer laag zet blijft de brom constant.
  Is mijn pc uit dan is de brom verdwenen. Ik heb een ingebouwde geluidskaart en een losse in mijn pci slot. Op beide krijg ik de brom.

  Spec's:
  Asus A7N8X-X
  Pci - Creative 5.1 live surround digital

  Ik heb meerde malen alle kabels verlegd van mijn computer maar dit mag geen baat hebben. Ik heb alles geprobeerd zoals nieuwe drivers te installeren van zowel het moederbord als de geluidskaart. Ik ben nu ten einde raad.

  Dank u wel voor uw reactie
 • Misschien een stomme vraag. Zijn je boxen echt alleen maar boxen of zit er in beide of een van je boxen nog een versterker. Meestal komt er uit een geluidskaart een lijnspanning van ongeveer 470mV welke door een versterker in de boxen wordt versterkt. Wat gebeurd er met de brom als je deze lijnstekker uit je geluiskaart haalt. Misschien is de versterker van de boxen zelf wel stuk. of staat de box waar de versterker in zit wel dicht bij bv. je beeldscherm

  Jan Willem
 • Gerede kans dat je te maken hebt met een aardlus. Is een lastig probleem. Is ook al meerdere malen aan de orde gekomen op het forum. Zoek op Google ook eens naar "ground loop" of "mass loop".
 • De boxxen zijn een Creative set van 4 boxxen en een subwoofer. In deze subwoofer zit ook de versterker
 • De brom zit in allle 4 de boxxen. Verder heb ik alle lussen van stroomkabels weggehaald. De enige lussen die er nog zijn zijn van de stroomkabels in de pc zelf vanwege de case-mod.
 • Je PC is geaard?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.