Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD branden duurt te lang/cyclic redundancy error

Anoniem
rwilligen
1 antwoord
  • Ik ben in het bezit van een Aopen DVD+RW 2412Pro i.c.m. Nero. Als ik een DVD wil branden met het ISO-formaat zegt Nero dat de directory-structuur niet juist is (te diep, te veel karakters). Ik heb ontdekt dat dit opgevangen kan worden door te kiezen voor het UDF-formaat, maar wie weet welke versie van UDF ik het beste kan kiezen. Te meer omdat ik regelmatig cyclic redundancy errors tegenkom als ik nero CD/DVD-speed op zo'n gebrande DVD loslaat om te kijken of alles goed is verlopen. Meestal doe ik meestal nog een andere test om te kijken of alles goed weggeschreven is, door de hele inhoud van zo'n DVD te selecteren en naar de harde schijf te slepen: vooral tegen het einde aan loopt het vast mis met zo'n "cyclic redundancy error" en stopt het kopieerproces. Ik weet niet of het aan mijn type schijfjes ligt, want ik gebruik het merk Platinum DVD+R/+RW, maar als ik hiermee een backup maak van mijn DVD-films (i.c.m. DVD-shrink) dan is alles vlekkeloos gebrand.

    Een ander probleem is dat het branden van een DVD+R/+RW te lang duurt naar mijn gevoel: zo'n 45-50 minuten !!! Normaal gezien moet zo'n brandproces op 2.4 X niet langer duren dan zo'n 30 minuten. Is dit probleem ook bekend ?

    Oh ja: mijn DVD+RW brander is ondertussen reeds geflashed naar firmware 1.64 (de laatste), maar ik merk geen verbetering.

    greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.