Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Foto's draaien zonder kwaliteitsverlies..

teacher
11 antwoorden
 • Ik maak tegenwoordig veel foto's met mijn digitale camera. Als ik ze op de pc zet heb je natuurlijk altijd foto's die rechtop zijn genomen. Deze wil ik dus graag draaien maar ben bang kwaliteit te verliezen als ik dit doe.

  Het is namelijk al een jpg als ik een foto laadt in een fotobewerkingsprogramma en het daarin ga draaien en dan weer opsla wordt de kwaliteit minder (denk ik) omdat hij er weer een jpeg van maakt en de foto in bytes kleiner wordt.

  Hoe kan ik de foto draaien zonder dit probleem..

  mvg Jos Kikkert
 • Met IrfanView en plugins. :o
 • IrfanView heb ik maar welke plugins heb ik dan nodig??? Hoe doe ik dit..

  JK
 • In IrfanView 3.85
  Options > JPG lossless handelingen (plugin)… of Ctrl + J
  Plugins (één bestand) vind je -zoals te verwachten- op de page. :roll:
 • Bestaat er geen programma die het automatisch doet.

  Als ik namlijk de foto's in het fotobewerkingsprogramma van canon (mijn camera) laadt zet deze de foto's automatisch rechtop. Maar als ik ze ACDSee bekijk weer niet. En dit programma gebruik ik normaal om foto's te bekijken.

  JK
 • Kies vanuit ACDsee:

  Onder het menu 'tools' zit de optie 'Rotate/Flip', (CTRL-J) werkt ook, en kies dan welke kant je de foto op wil draaien.

  Onder de knop Options (in hetzelfde schermpje) kan je nog wat andere opties instellen. Zoals bijvoorbeeld het origineel gelijk overschrijven zonder hernoemen; maak ik zelf altijd gebruik van.

  Suc6, W.Tulp
 • Ik gebruik nog een hele oude versie van ACDSee omdat ik die het fijnst vindt werken (en er aan gewent ben) v2.3 en hier zit die optie niet in..

  jk
 • Er treedt toch geen kwaliteitsverlies op als je m in psp ofzo draait? Als ik de compressie bij jpg instel op 1 wordt het bestand zelfs groter… met Windows Viewer > draaien blijft het dezelfde grootte, dus denk ik ook geen kwaliteitsverlies.
 • Jkikkert,

  Er treed geen kwaliteidsverlies op als je foto's roteert. Je veranderd alleen het coordinatenstelsel (zal ik maar zeggen).
  Er treed pas kwaliteidsverlies op als je gaat comprimeren of omzetten naar bastandsformaten die van zichzelf gecomprimeerd opslaan. JPG, LZW en dergelijke.
  Vaak zijn er nog variabele in te vullen in hoe verre je de compressie wilt toepasen. Roteren kan totaal geen kwaad.
  Als je een professionele kwaliteit wilt verkrijken van je digitale foto's ga dan niet zitten klooien met jpg en dergelijke maar bewaar je foto's als tiff file.
  De meeste professionele bedrijven verwerken deze perfect, zonder kwaliteitsverlies. Kijk wel even of je RGB of CMYK moet aanleveren.

  Greetz bye mike
 • Precies!

  Ennuh.. zolang je pixels vierkant blijven hoef je je nergens zorgen over te maken ;-)

  Gr. J-P
 • is het mogelijk om een hele map met verticale foto's die plat liggen in een keer rechtop te zetten??? ik ben al een tijd op zoek naar zoon programma, en een voor een foto's kantelen is erg veel werk..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.