Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Adobe Photoshop7 zwart/wit afbeelding maken van kleur

Anoniem
J-P Le Conte
8 antwoorden
 • Hallo,
  ik wil graag een zwart/wit of grijsschaal afbeelding maken van mijn kleurenfoto, doch ik kan in Photoshop7 niet (meer) vinden hoe of dat moet.
  Wie kan mij ff helpen?????????
  Groet Chanel
 • Via de volgende menu's (in engels)

  Image >> mode >> grayscale

  innederlands dan zoiets als

  beeld (afbeelding) >> modus >> grijswaarden


  suc6

  Remko
 • Hallo Remco,
  ik heb zitten zoeken en kon het in de help niet vinden maar nu is het gelukt, hartstikke bedankt!!!
  Groet Chanel
 • Graag gedaan

  gr

  Remko
 • Soms wordt een naar grijs geconverteerde afbeedling niet echt mooi, verlies je contrasten. Hier is ook wat op te vinden: Ga naar image> adjust> channel mixel


  Vink dan onderaan 'greyscale' aan en schijf aan de rgb-sliders tot een gewenst resultaat bereikt is.. het is te vergelijken met het gebruik van kleurfilters bij zwartwit-fotografie. De afbeelding is nu overgens wel nog een rgb-bestand.. even converteren bij image>mode> greyscaqle dus…

  De help-file van photoshop is trouwens(wat bij software niet vaak het geval is) heel bruikbaar…
 • Ik heb een kleurenfoto ook wel eens gesplitst in in 3 of 4 kanalen.
  Dus blauw, rood, geel en zwart. Als je dan een ervan weer naar grijs overzet, krijg je ook een mooie zw/w foto. Eventueel nog wat schuiven met contrast en zo.

  Drifter
 • Hallo bedankt voor jullie tips ik heb het met mijn (Nederlandse)versie geprobeerd maar met mijn kennis en een flatscreen monitor krijg ik geen betere resultaten te zien ben dus al heel blij met de automatische oplossing. Nogmaals allen bedankt voor het meedenken!
  Groet Chanel
 • nu en nog een oplossing,

  zet gewoon je saturatie volledig terug, dan heb je een zwart-wit foto en die staat dan ook nog steeds in RGB wat dan zijn voordeel heeft dat je achteraf indien gewenst nog een beetje kan spelen met de kleurlevels wat soms mooie effecten kan geven.
  Na omzetten naar zwart wit kan de foto niet altijd zijn wat het moet zijn, speel daarom een beetje met de curves.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.