Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Aanpassen grootte fotobestand

tvdwerk
18 antwoorden
 • Ik zit met een vervelend probleem. Waarschijnlijk is er een eenvoudige oplossing voor. Voor mijn website moet ik regelmatig veel foto's aanpassen in een afbeeldingsgrootte van 600 X 450 pixels. Dit doe ik steeds foto voor foto en dat kost behoorlijk veel tijd. In zowel Photoshop 7 als Paint shop Pro 8 kan ik geen manier ontdekken om dit voor meerdere foto's in één keer te doen. Wie kan mij helpen? Is er misschien ook een ander programma wat dit op een snelle en eenvoudige manier kan doen. Dus veel foto's in een keer aanpassen naar 600 X450 en dan opslaan op een voor het web acceptabele kwaliteit .

  Alvast bedankt
  Jelkootje
 • PS en PSP hebben beide een "batch/automate" mogelijkheid.
  Ander kan je ook irfanview gebruiken (=gratis jaja)…

  t.
 • Kun je mij wat op weg helpen met batch/automate. Ik heb gekeken, alleen ik weet niet wat ik moet doen. Ik open in PS 7 of PSP8 een aantal foto's en dan?
  Jelkootje
 • Handleiding van het pakket:
  BLZ 218 onderaan, Het werken met batch …..

  Engelse versie: Onder het menu window, show actions.
  Dan actions (pijltje in het menu) new actions.
  New action
  Start recording

  e.t.c.

  Greetz bye mike
 • In irfanview: menu file, batch conversion. In het venster wat je dan krijgt 'use advanced options' aanvinken. Dan 'set advanced options' en daar het gewenste formaat aangeven bij Resize. Dan weer terug naar het vorige scherm, bestanden selecteren, output directory aangeven, start, en verder gaat het dan vanzelf.
 • hier heb je een progje waarmee dit ook lukt, gratis en heel handig.

  http://www.zdnet.be/downl.cfm?ID=32372
 • Daar heb ik OOK nog een heel handig proggie voor dat ik zelg gebruik,
  namelijk VikarPlus. Heeft ook ooit in de C!T gestaan.

  Staat wel ergens op google, of sla een oude C!T eropna

  Jurrie
 • dat progje van vikar heet jpegrz ofwel jpegresizer
 • zelfs 'Easy Thumbnails' kan het :D
  gewoon ff zoeken op google duz
 • ACDSee 6.0 is ook een zeer geschikt programma. Kan veel foto's automatisch achter elkaar verkleinen, verdraaien, … Heel uitgebreid programma. Is wel shareware.
 • Het verkleinen van aantallen foto's kan automatisch als je windows xp gebruikt. Stap 1. selekteer de foto`die je wilt verkleinen. Stap 2. klik op Bestand en kies "De geselecteerde items per email verzenden" Stap 3. kies alle afbeeldingen verkleinen. Stap 4. klik op bestand en kies bijlagen opslaan.
  Succes.
  Tonny B.
 • ik heb via via een prachtprogramma gevonden.
  Het is freeware en heet PIXresizer van DdGroot
  het is te vinden op http://bluefive.pair.com

  Succes, Ton
 • Picsizer doet exact wat je vraagt, simpel en snel.
  Gratis.
  Max Hiehle


  http://www.axiomx.com/picsizer.htm
 • [quote:bf5cc8e0b6="jelkootje"]Ik zit met een vervelend probleem. Waarschijnlijk is er een eenvoudige oplossing voor. Voor mijn website moet ik regelmatig veel foto's aanpassen in een afbeeldingsgrootte van 600 X 450 pixels. Dit doe ik steeds foto voor foto en dat kost behoorlijk veel tijd. In zowel Photoshop 7 als Paint shop Pro 8 kan ik geen manier ontdekken om dit voor meerdere foto's in één keer te doen. Wie kan mij helpen? Is er misschien ook een ander programma wat dit op een snelle en eenvoudige manier kan doen. Dus veel foto's in een keer aanpassen naar 600 X450 en dan opslaan op een voor het web acceptabele kwaliteit .

  Alvast bedankt
  Jelkootje[/quote:bf5cc8e0b6]

  Via Adobe photoshop kun je kiezen in de eerste kolom voor Automatich vervolgens webpagina. Je kunt kizen wel map met foto's je wil omzetten en naar welke map ze moeten. Ook de grote van foto is instelbaar.
  Omzetten van 100 foto in drie minuten klaar.
  Je hebt dan een complete web slideshow klaar maar wat let je om daaruit alleen de foto's te halen.
 • [b:648537f223]WAARSCHUWING: GEEN CRACKS OF WAREZ HIER[/b:648537f223]

  edit door t.
 • [quote:8077eb58a4="haarlem"][b:8077eb58a4]WAARSCHUWING: GEEN CRACKS OF WAREZ HIER[/b:8077eb58a4]

  edit door t.[/quote:8077eb58a4]
  Wat zit gij nu te zeveren over cracks of warez? Ik zie in dit topic toch niks illegaals staan?
 • Ik zie in dit topic toch niks illegaals staan?

  nee, die heeft mod t dus verwijderd, zoals hij zegt….
 • Zoek even op google naar: PowerToySetupXP.exe

  Dat is een officiele uitbreiding van Microsoft voor WindowsXP zelf. Daarbij zit ook een picture-resizer. Heel eenvoudig; rechtskliken met je muis op een of meerdere bestanden en voila klaar. Heeeeeeeeeeeeel simpel en eenvoudig. Alle mogelijke verkleiningen mee mogelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.