Vraag & Antwoord

Grafisch

Schaduweffect op een transparante laag in photoshop

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hoi

  Is er een manier om in een transparante achtergrond een schaduw-effect in een gif-afbeelding te krijgen.

  Ik heb het geprobeerd maar de witte rand om de plaatjes heen waar ook de schaduw dus in zit stoort me enorm…. hoe krijg je die witte rand eruit. Dit is in photoshop gemaakt.

  http://members.lycos.nl/janimie/plaatjes5.html
 • Hoi,

  Jouw oplossing zit hem niet in het gif bestand. Je moet kiezen voor PNG. Het is zwaarder maar de enige manier om met meerdere transparantie waarden te werken. In .GIF is het alleen maar of wel, of niet transparant. In PNG kan je met verlopen werken.

  Gr. J-P
 • png geeft de afbeelding juist weer een vaag bruine kleur
 • Nevermind..
 • waarom geen jpg? beter kwaliteit. je moet m wel effe instellen als je het opslaat voor web. heel makkelijk en resultaat is uitmuntend
 • JPEG ondersteund geen transparante achtergrond !!!
 • oh is dat zo?
 • vage bruine achtergrond ligt waarsschijnlijk aan je PNG support in je browser, IE ondersteund het namelijk zeer slecht (vooral PNG-24 met transparantie) dus raad ik je aan om firefox te downloaden http://www.mozilla.org/products/firefox/download.html?http%3A//ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/0.9/FirefoxSetup-0.9.exe
 • Als je een vaste achtergrondkleur hebt waar je het op wilt zetten dan kun je hem dus het beste in gif opslaan.

  Alleen hier is een klein trucje voor behoud van de transparantie:
  (in photoshop)

  kies: opslaan voor web > gif vervolgens kies je bij het vakje "matte" de kleur van de achtergrond waarop je het plaatje plakt en voila! een plaatje dat er goed uitziet met behoud van de transparantie.

  Dit werkt natuurlijk wel alleen maar op de specifieke achtergrondkleur, is de achtergrond niet egaal jah dan wordt het lastiger.
 • [quote:530472c1bc="Yamakasi_28"]waarom geen jpg? beter kwaliteit. je moet m wel effe instellen als je het opslaat voor web. heel makkelijk en resultaat is uitmuntend[/quote:530472c1bc]
  JPG/JPEG:
  Maximaal 16777216 kleuren, geschikt voor foto's (op internet), geen transparantie, geen animatie mogelijk, uitstekend ondersteuning in de diverse browsers.

  GIF:
  maximaal 256 kleuren, geschikt voor plaatjes met vlakken van min of meer dezelfde kleur, slechts 1 kleur kan als transparant worden ingesteld, iets is of 0% of 100% transparant, animatie mogelijk, uitstekend ondersteuning in de diverse browsers.

  PNG:
  maximaal 16777216 kleuren, geschikt voor voor plaatjes met vlakken van min of meer dezelfde kleur, geschikt voor foto's, meerdere kleuren kunnen als transparant worden ingesteld, iets kan bijvoorbeeld 0%, 5%, 34% of 100% transparant zijn (alpha transparantie), compressie mogelijk, uitstekend ondersteuning in de diverse browsers behalve in Internet Explorer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.