Vraag & Antwoord

Grafisch

Iconen ontwerpen

6 antwoorden
  • Ik ben al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een computer programma. Het programma is bijna klaar om uit te brengen. Er ontbreekt echter nog een icoontje. Ik heb zelf absoluut geen grafisch inzicht. Het programma zelf ziet er wel netjes uit, maar zonder plaatjes of kleuren. Ik gebruikte voorheen wel eens icoontjes die ik op internet tegen kwam, maar het lijkt me toch leuk om deze zelf te maken. Laten ontwerpen is een optie, maar ik wil het eerst zelf serieus proberen. Diverse programma's heb ik al bekeken, en ik kan tot nu toe het beste overweg met MicroAngelo van Impact Software. Het probleem is dat ik 32x32 pixels lege pixels zie en ik geen idee heb waar ik moet beginnen. Ik heb al verschillende tips gelezen op websites. Eerst een schets maken op papier bijvoorbeeld. Wat me opgevallen is, is dat het ontwerpen van icoontjes haast een heel beroep is. Een icoon is overigens ook belangrijk voor een programma. Mijn vraag is of iemand hier ervaring heeft met iconen ontwerpen voor computer programma's. Misschien kan diegene uitleggen hoe je op een idee komt, of komt dat gewoon uit de lucht vallen? Het gaat om een pakket waarmee je meerdere computers op afstand kan besturen en beheren.
  • Iconart is een makkelijk progje - hier te downen: http://www.tucows.com/preview/293034.html Hiermee is het in ieder geval geen 'heel beroep'. Heb je er vragen over, stel ze hier dan maar.
  • Bedankt voor je reactie. Ik zie bij IconArt geen betere dingen vergeleken met MicroAngelo. MicroAngelo lukt me wel, maar de creativiteit ontbreekt.
  • in het kale veld van 32 x 32 vakjes moet je je icoon maken en reken papier (vierkant) is een mooi hulp middel hiervoor je moet de beperkingen van kleuren ook meenemen als ik het goed heb, heb je maar 256 kleuren je kan je logo b.v. er in zetten (weet niet hoe die er uit ziet)
  • Is een goeie tip. Ik heb nog geen logo. Maar een tekening ontwerpen op een groter formaat vind ik makkelijker. Misschien eerst een logo ontwerpen en daarna een logo maken. Is Illustrator een goeie voor logo's ontwerpen? Volgens mij was die het meest aangeraden in het topic over bedrijfslogo's ontwerpen. Kan je ook tekeningen in Illustrator om zetten naar icoontjes? In MicroAngelo kan je kiezen uit verschillende kleurformaten. True color kan ook nog. En Windows XP met transparantie.
  • Ik ben absoluut geen designer.. Maar áls er iets bedacht moet worden, begin ik toch altijd met een a4tje een een setje kleurpotloden... Ga gewoon eens schetsen, en de kleuren komen later wel, als je het logo gaat passen in hetgeen wat je uit wil dragen. t.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.