Vraag & Antwoord

Grafisch

problemen weergeven foto's in Irfan View

Anoniem
Ruurd
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds een paar dagen een vreemd probleem. Heb mijn fotomappen op mijn harde schijf opgeslagen. Bekijk ze altijd met Irfan View en dat ging altijd zonder problemen.
  Nu zijn er twee mappen met foto's die niet meer goed worden weergegeven. Dat was tot op een paar dagen geleden wel het geval.

  Als ik klik op het icoontje in de fotomap, dan opent Irfan View, de foto wordt heel klein weergegeven, terwijl dat vroeger veel groter was. Als ik het formaat van de foto wijzig, krijg ik hele grote, vervormde, pixels.

  De foto's in de mappen die nog wel worden goed weergegeven hebben het formaat widht 1024 en heigth 768. Dat was met de nu foute mappen ook altijd zo. Het gekke is dat ik de foto's niet meer scherp op het oude formaat krijg.
  Iemand een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

  Alvast bedankt
  Ruurd
 • heb je dit probleem ook als je met mozilla, IE, of paint de foto's bekijkt?

  zo ja, dan ben ik bang dat er een resize batch gedraaid heeft…

  t.
 • Hallo Teacher,

  Inderdaad, als ik de foto's met b.v. Paint bekijk, is de weergave ook heel klein. Ik heb geen idee wat er aan de hand is. Wat is precies resize batch?

  Is het mogelijk dat dat alleen bij twee mappen van de tien is gebeurd? Kan ik iets doen om dit weer ongedaan te maken? Hopelijk wel, want het gaat hier om vakantiefoto's die ik nog niet op cd heb gebrand.

  Bedankt voor de snelle reactie.
  Ruurd
 • ah..

  irfanview heeft de mogelijkhied om in een keer hele mappen met foto's te wijzigen (van bijv. het formaat). Als je dat per ongeluk doet door een beetje rond te klikken.. ben je het haasje. Kijk eens of de datum van de foto klopt.

  Ehm… ander idee; het fototoestel stond op een kleiner formaat…

  Ongedaan maken? Nee, niet echt.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.