Vraag & Antwoord

Grafisch

Photoshop selectie knippen

Anoniem
Interficior
11 antwoorden
 • Ik wil een bepaald gedeelte uit een foto knippen om in een andere afbeelding te kunnen gebruiken. Tot nu toe doe ik dat met het marquee tool. Ik heb dus de keuze uit een rechthoek of een cirkel. Nu wil ik een andere vorm knippen, een parallellogram met afgeronde hoeken.
  Hoe doe je dat?
 • je kan dat met het lasso tool doen: bv plygonal lasso
 • Hoi katrien, fijn dat je even meedenkt.
  Ik je methode geprobeerd en het werkt redelijk. De ronde hoeken zijn niet te tekenen met de polygoon lasso, heb je daar nog een oplossong voor?
  Verder wil ik deze handeling exact kunnen herhelen zodat ik van meerdere foto's een identieke parallellogram kan selecteren. Hmm, misschien wil ik teveel, maar wet je of dit kan?
 • Met de toverstaf kan je een deel selecteren dat binnen een bepaald kleurgebied valt. Dan hoef je zelf niet de ronde stukken te bewerken. Misschien kost het even puzzelen, maar zelf vind ik dat een handig gereedschapje.

  Succes!
 • In dit geval is de toverstaf niet handig volgens mij. Of ik ben er niet handig genoeg mee…. De lijnen en kleurgrenzen moeten juist niet gevolgd worden.
  Ik heb even een voorbeeld op het net gezet van wat ik uiteindelijk zelf wil kunnen maken:

  http://www.garedunord.nl/forum/voorbeeld.html

  Heb je een methode om dit te doen? Hoe doe je dit?
 • Kies: Rounded rectangle tool
  Kies: Edit –> transform path
  Kies: Perspective
  Vervolgens vorm je het om tot het gewenste.
  Succes!
 • OK, dat wil ik graag proberen. Ik maak echter gebruik van .jpg en .gif bestanden en de functie <<transform path>> is niet beschikbaar. Wel te zien maar in lichtgrijs, dus niet actief. Moet de afbeelding naar iets geconverteerd worden of zo? Heb RGB & CMYK geprobeerd enzo, maar tot nu toe zonder resultaat. Heb je een suggestie?
 • Is je layer niet 'locked' ??…kun je zien in de layermanager rechts staat een slotje dan. Om er vanaf te komen dubbelklikken op de naam, of een kopie van je layer maken en de originele layer uitzetten…
 • Nee, ook bij een unlocked layer is <<transform path>> niet actief. Dit geldt voor zowel .jpg .gif.
 • Ah, ik ben weer iets verder:

  >>>Kies: Rounded rectangle tool
  Kies: Edit –> transform path
  Kies: Perspective
  Vervolgens vorm je het om tot het gewenste. <<<<

  Als ik de stap "Kies rounded rectangle tool" oversla is de functie << transform path >> wél beschikbaar. Ik kan dan een redelijke parallellogram vormen. Jammer dat ook de afbeelding meetrekt in de parallellogram-vorm. Dat is niet de bedoeling en de ronde hoeken mis ik ook nog.
  Fijn dat jullie allemaal even meedenken, dat meen ik echt. Hebben jullie nog suggesties? Het moet toch mogelijk zijn om zoiets als op
  http://www.garedunord.nl/forum/voorbeeld.html te produceren met photoshop?
 • Ik denk dat je het op tig manieren kunt doen, het meest nauwkeuirige lijkt me een path te maken. Of zelfs een symbool zodat je het nadien met meerdere afbeeldingen kunt doen. Ook kan je door te beginnen met het selectievierkant eerst een recht hoek te maken, daarna haal je de hoeken eraf door een selectie te maken met de ALT toets ingedrukt, met de ellips select kun je dan met SHIFT en CTRL ingedrukt een rondje maken aan de hoeken bijvoorbeeld…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.