Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Corel vertraagt pc?

None
9 antwoorden
 • Ik heb gisteren de Corel Graphic Suite 12 geïnstalleerd en sindsdien starten b.v. IE en Thunderbird (en ook andere programma's) merkbaar langzamer op. Na aanklikken komt heel even een zandlopertje naast de muisaanwijzer, waarna het programma start. Voordien startten de programma's direct. In het register blijkt C:\Program Files\Corel\Corel Graphics 12\Languages\NL\Programs\Registration.exe/title="… te worden opgestart, maar dat lijkt me geen zware belasting voor een P4 3 ghz met 512 mb mem en 160 gb hd.
  Iemand een idee?
 • Misschien is door de installatie je harde schijf gedefragmenteerd geraakt. Zeker als het een groot pakket is dat veel tijdelijke bestanden op je HD dumpt wil dat wel eens gebeuren. Je kan dus proberen de schijf te defragmenteren om te zien of het beter wordt.
 • heb je het pakket wel volledig geregistreerd
 • Ik heb het pakket inderdaad nog niet via internet geregistreerd. Ik begrijp dat "…registration.exe/title…" daarom ook wordt geladen. Maar een bestand van 716 kb kan toch geen merkbare invloed hebben op de snelheid van een zo goed als nieuwe (en niet vervuilde) computer?
  Ook Photoshop had dat niet.
 • Iemand al een idee? Het enige wat ik verder zou kunnen bedenken is, dat het installeren van een aantal lettertypen door Corel de boel vertraagt. Alle fonts worden namelijk geladen tijdens het starten van Windows. Maar op een snelle p4 3 ghz met 512 mb geheugen mag dat toch niet zó veel uitmaken?
 • Zou ik niet te hard zeggen. Fonts kunnen flink geheugen vreten.

  Heb je ook al eens gekeken naar eventuele corel plugins in je browser.

  Je kunt die registration.exe wel eens uitzetten natuurlijk (msconfig bijvoorbeeld). Waarschijnlijk gewoon een reminder om het progsel te registreren.
 • Registration.exe wordt in het geniep geladen, want via msconfig/opstarten is het programma niet te zien.
  Ik zal eens opruiming in de fonts-map houden.
 • Probeer deze eens ipv. msconfig.
  http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml
 • Inmiddels is de suite geregistreerd en wordt registration.exe ook niet meer geladen. Het "probleem" blijft echter.
  Ik heb al een fiks aantal fonts verwijderd, maar ook dat bracht de oude snelheid niet terug.
  Wel vreemd dat tot dan nog geen enkel geïnstalleerd programma (w.o. Photoshop CS, Office 2000 en de premiumversie van Nero 6) merkbaar invloed heeft gehad op het systeem, maar Corel wel.
  De support-afdeling weigert overigens ook mee te denken, omdat ik een z.g. academic version van de suite heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.