Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

[Photoshop CS] Stippellijnen maken

jasperlevink
2 antwoorden
 • Hallo mensen!!

  Ik ben sinds kort een beetje aan t experimenteren met Photoshop CS. En ik heb misschien wel een heel domme vraag: Maar ik krijg het niet voor elkaar gestippelde lijnen te maken! Tenminste stippels lukt wel, maar ik wil een lijn die opgebouwd is uit kortere streepjes (In de lengte van de lijn)!

  Ik hoop dat iemand me een tip kan geven!

  Bedankt!

  Jasper
 • Ik heb zelf wat gezocht en hier is een mogelijkheid:

  1. Teken met de Pen Tool het pad waarop je de korte streepjes wilt (zorg dat "Paths" geselecteerd is vanboven (en niet "Shape Layers" of "Fill Pixels")

  2. Kies de Brush Tool en ga naar de Brush Editor (of hoe het ook mag heten, het is de tab Brushes naast de Filebrowser)

  3. Bij "Brush Tip Shade" kies je een vierkante brush tip. De Diameter bepaalt dan de lengte van 1 streepje. De Angle moet op 0° staan, de Roundness bepaal je zelf (dat wordt dan de dikte van de streepjes).
  Uiteindelijk kies je dan nog de gewenste spatiëring.

  4. Bij "Shape Dynamics" kies je bij Angle Jitter voor 'Direction' in het Control menu. Als het voorbeeld onderaan goed is kan je uit de Brush Editor.

  5. Kies nu in het "Paths" palet het pad da je daarnet getekend hebt en klik vanonder op het ongevulde bolletje ("Stroke Path with Brush").

  Je pad heeft nu een stippelijn (in het foreground kleur). Pas eventueel de Diameter en Roundness aan in de Brush Editor als de streepjes te groot of te klein zijn (hangt af van de gekozen resolutie).

  Succes :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.