Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

jpeg eerst naar bmp?

Phrea
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met een paar vragen over het bewerken van jpeg’s (van een digitale camera) in Photoshop.

  Ik heb inmiddels begrepen dat het herhaaldelijk bewerken en opslaan van jpeg’s kwaliteitsverlies geeft. Eerst de jpeg converteren naar bmp- of tiff-formaat zou dat voorkomen.

  Mijn vragen:

  1. Als je alle bewerkingen in één sessie doet, heeft het dan ook nog zin om de jpeg tussendoor om te zetten naar bmp of tiff?
  M.a.w: geeft werkwijze A (jpeg openen – opslaan als bmp of tiff – bewerken – opslaan als jpeg) een beter behoud van kwaliteit dan werkwijze B (jpeg openen - bewerken - opslaan als jpeg)?

  2. Maakt het uit of je een jpeg converteert naar bmp danwel naar tiff?

  Met vriendelijke groet.
 • 1. Nee, als je alles in een sessie doet, zonder het ondertussen op te slaan, maakt het niet uit. Maar het beste is toch om eerst naar BMP/TIFF/PNG/etc. op te slaan, zodat je ondertussen zonder kwaliteits iets kunt opslaan. Anders zou je bij een crash je mooi bewerkte foto wél kwijt zijn.
  2. Nee, tiff en bmp slaan beide op zonder kwaliteitsverlies. Maakt duz niet zoveel uit. Tis maar wat je zelf handiger vindt.
 • Johnny,

  Bedankt voor je duidelijke antwoorden.


  Amateur
 • In Photoshop heb je met tiff meer opties, en tiff ondersteunt volgens mij ook meer kleuren. Verder kan je ook zonder kwaliteitsverlies LZW-compressie erop toepassen.
 • Volgens mij kan je het beste je bewerkingen tussendoor opslaan in PSD formaat, dan blijven alle layers enzo behouden….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.