Vraag & Antwoord

Grafisch

Corel 12 PDF maken

Anoniem
juul
3 antwoorden
 • Ik sta voor een raadsel, misschien dat jullie me kunnen helpen?
  Ik heb in CorelDraw 12 een bestand gemaakt voor een leaflet. Alle beelden omgezet naar CMYK en daarna een pdf gemaakt. Bij ons op de printer en op het scherm zag het er redelijk goed uit.
  Toen ik de bestanden naar de drukker had gebracht en ik de eerste proef uit de pers ging bekijken was de pagina heel flets. Net alsof deze al 20 jaar op een stoffige zolder had gelegen. De beelden zijn gecontroleerd door de drukkerij en deze bleken niet goed te zijn. Het had iets met UCR (teveel zwartwaarde) te maken en het had GCR moeten zijn…. ????
  Natuurlijk ben ik niet voor 1 gat te vangen en ik heb het bestand in CorelDraw 10 geopend. Daar zag het er inderdaad precies zo uit als op de proef. Flets.
  Ik heb het bestand opnieuw gemaakt in CorelDraw 10. Op onze printer kwam het er met vreemde kleuren uit, maar het was toen wel goed om te drukken.
  Als ik de foto's die ik met PhotoPaint 10 heb bewerkt open in versie 12,
  zie ik vreemde zwarte foto's. Misschien dat er iets in de instellingen van
  CorelDraw 12 niet klopt? Ik begrijp er helemaal niets van… :-?
 • Ik ken er nu ook zo veel niet van, maar er is mij geleerd dat het altijd beter is (en vooral vanuit niet-adobe software) om het bestand te [b:8b06c9f487]printen[/b:8b06c9f487] als een pdf i.p.v. te exporteren als een pdf. Daarvoor moet je Acrobat (niet de reader) hebben, en dan printen met PDF Printer (denk ik, het is iig NIET Adobe PDF). Bij eigenschappen van die printer kies je dan "printen naar bestand", en het .ps bestandje dat gemaakt wordt sleep je in Distiller (zit bij Acrobat), die er een pdf-bestand van maakt. PDFX1a zou een goede setting moeten zijn om naar een drukker te brengen.
 • PDFX1a

  dit is direct mogelijk in corel draw

  ik zie wel is waar staan pdf/X-1a

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.