Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

dubbele foto's verwijderen

Mrs.Birdlover
7 antwoorden
 • [b:7af6c23529]Ik weet niet of deze vraag hier hoort???[/b:7af6c23529]
  Doordat ik een nieuwe computer heb aangeschaft, en mijn bestanden van mijn oude overgezet heeft op mijn nieuwe heb ik veel dezelfde foto's. Bestaat er een programma om die op te zoeken en te verwijderen, Ik gebruik nu windows xp en vroeger windows 98 se. Bijvoorbeeld [b:7af6c23529]Mijn documenten zijn her en der op verschillende plaatsen, ook de foto's. BV camping_1.jpg (72 kb) - camping_1.jpg (1001 kb) - camping_1.jpg (14745600 bytes)[/b:7af6c23529]. Ik had dit vroeger gedaan om de foto's op mijn website te zetten. Nu zou ik de grote foto's houden en plaatsen onder bv (foto-groot) en dan 3 x verkleinen en plaatsen op (foto-klein)
  Hoe kan ik dit best oplossen???
  Graag uw mening en oplossingen.
  thanx
  [b:7af6c23529]Nu staan ze onder Documents ans Settings, eric en ook gewoon onder "Mijn documenten, zelf op bureaublad, en onder mijn tweede harddisk.[/b:7af6c23529]
 • Ik gebruik zelf Easy Cleaner van Tony Arts, daar kun je o.a. dubbele bestanden mee opzoeken en eventueel verwijderen. (Wel goed oppassen wat je gaat verwijderen)
  Kleine foto's voor de websites sla ik direct op in een van de "images" mappen van de betreffende website op de C of D schijf.
  Grote foto's zet ik in de map "foto's" op de D schijf, elke categorie heeft een eigen (sub)map.
  Zo blijft het lekker overzichtelijk. :wink:
 • [quote:ac79549098]Ik gebruik zelf Easy Cleaner van Tony Arts, daar kun je o.a. dubbele bestanden mee opzoeken en eventueel verwijderen. [/quote:ac79549098]Ik gebruik ook Easy Cleaner van Tony Arts, voor te verwijderen, maar ik durf de dubbele niet verwijderen, zodat ik niets verkeerd doe, want als het mis ga moet ik naar de winkel en om te herinstalleren vragen ze 135 euro, ik gebruik windows xp home, en ik kan die niet zelf installeren.
 • Jawel hoor Papaya, dat kun je best zelf installeren. Is echt niet moeilijk met XP, ik doe het ook zelf.

  bij Easy cleaner kun je in het veld "find" bijvoorbeeld *.*jpg invullen.
  Hij zoekt dan alleen naar foto's in jpg.
  Belangrijke andere bestanden slaat hij over.
  De dubbele foto's kun je makkelijk verwijderen als je de lijst even doorloopt.
  Als je b.v. 3 items ziet bij camping_1.jpg kun je er 2 met een gerust hart van verwijderen.

  :wink:
 • Het zelf installeren van windows xp home, ik weet niet wat ik allemaal moet doen, daarom ga ik naar de computerwinkel en die vraagt 135 euro.
  Kunt u mij zeggen wat ik allemaal moet doen, 135 euro gespaard.
 • 1x moet het toch de eerste keer zijn om zelf te gaan installeren. Ik vond het destijds ook wel een beetje eng, maar alles ging goed.

  Op mijn computer hoef ik alleen maar de CD in de computer te stoppen en vervolgens de aanwijzingen op te volgen die ik op het scherm zie.
  Wel uiteraard eerst alle belangrijke gegevens (e-mail, foto's, etc die je wilt bewaren op CD zetten voordat je XP opnieuw gaat installeren).
  Probeer het anders samen met iemand te doen die het vaker gedaan heeft.
  Je kunt ook een advertentie ophangen bij de lokale supermarkt. Veel scholieren doen het voor heel wat minder en willen graag een zakcentje bijverdienen!
  135 euro is inderdaad wel erg veel….. :o
 • beste Mrs.Birdlover
  Dank voor de positieve reactie en ik zal eens proberen, als het eens erg fout gaat, de windows xp te herinstalleren. Zoals u zegt, het moet eens de 1 keer zijn.
  Ik heb deze gevonden, http://www.breekpunt.nl/dloadsub.asp?id=104 LookDisk 2.70 gedownload, zeer goed programma voor alle dubbele bestanden te verwijderen.
  [b:353c07a203]Zeer bedankt voor de hulp en de reactie[/b:353c07a203]
  Groeten
  Eric

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.