Vraag & Antwoord

Grafisch

photoshop psd bestand

9 antwoorden
  • Ik heb een psp bestand gekregen en wil deze in photosop aanpassen. Echter zie ik maar 1 layer en niet de onderliggende objecten(teks shapes etc). Hoe kan ik die zichtbaar maken en aanpassen. Mvg Roy
  • Photoshop gebruikt zijn eigen formaat psd en niet psp Lijkt op PaintShopPro? Wellicht dat dit de oorzaak is. Anders is er een tab layers daar staan alle lagen in, heb je die niet dan is zijn de layers reeds samengevoegd en kan je ze niet meer "uit elkaar halen"
  • [quote:a294e6181e="roy1000"]Ik heb een psp bestand gekregen en wil deze in photosop aanpassen. Echter zie ik maar 1 layer en niet de onderliggende objecten(teks shapes etc). Hoe kan ik die zichtbaar maken en aanpassen. Mvg Roy[/quote:a294e6181e] PSP bestanden zijn van Paint Shop Pro en niet van Photoshop. Je kan die bestanden er wel mee openen maar zal niet alle lagen zien dus dat kan kloppen.
  • Het is wel degelijk een psd bestand van photoshop. Had een foutje in de tekst gemaakt. Blijft mijn vraag hoe kan het dat ik niet alle algen kan zien.
  • heb je het wel opgeslagne met het vinkje 'layers' aan?
  • Ah. Je vermeldt bij het onderwerp in je eerste berichtje dat het gaat om een PSD bestand dit is een Photoshop bestand en later vermeld je een PSP bestand en dat is een Paint Shop Pro bestand. Het PSP bestand kan je niet openen met layers. Als het een PSD bestand is zijn de layers waarschijnlijk samengevoegd dmb Layer/Flatten image dus kan je de layers niet los bekijken want het is nu één laag geworden.
  • Heb inmiddels het originele bestand met alle layers maar kan niet veranderen. Normaal als je op een layer staat dan zie je in dat object geselecteerd worden en kun je het aanpassen. Bv andere tekst. Echter mij lukt dit niet. hoe kan dit?
  • Zijn de layers wellicht gewoon gelockt? Anders moet je even op het hangslot links naast iedere laag klikken.
  • Het is nu gelukt om ze te bewerken. Echter de achtergond is wit. en ik wil deze tranparant maken. Er zijn alleen layers zichtbaar en geen background. Hoe kan ik dit doen? Roy

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.