Vraag & Antwoord

Grafisch

Foto's van tekst of sig in afbeelding voorzien.

Anoniem
amira
5 antwoorden
 • Hallo allemaal!
  Sinds kort (2 weken) heb ik een digitale camera (powershot a75) gewoon om eens uit te proberen (deed het voorheen analoog). Nu ben ik erg enthousiast over dit dingetje. Ik zit nu al aan een dikke 2200 foto's :roll:).
  Nu is een van mijn hobby's ook webdesign en ik ben bezig met de scripttaal PHP een eigen (dus niet coppermine o.i.d.) fotoportaal te maken. Nu ben ik opzoek naar een programma dat geautomatiseerd series foto's kan bewerken. Wat ik hiermee bedoel: ik wil (wat je op dit soort sites vaak ziet) een persoonlijke signature in of onder de foto opnemen. Het liefst eronder met een mooi randje eromheen of iets dergelijks. Ik heb wel wat gezocht op google maar ik weet eigenlijk neit zo goed wat voor zoekterm ik moet doen aangezien ik niet weet hoe dit officieel heet. Wel heb ik het programma PhotoTitle (shareware) gedownload maar dit is niet echt uitgebreid en voldoet niet aan mijn eisen.

  Weet iemand hier een geschikt programma waarmee ik bijvoorbeeld 250 foto's die in een map staat kan voorzien van: [i:8f22cd6b19]© Lennard Schaap December 2004 - Kerstviering bij familie Schaap[/i:8f22cd6b19] (liefst gratis, maar mag ook geld kosten, mits niet meer dan ongeveer 40 euro (meer heb ik er niet voor over, maar moet lukken denk ik?))

  Het is ook welkom om tips (lees: voorbeelden :lol: ) te geven hoe je dit met php kunt doen (kan dat eigenlijk wel?) hier is vast wel een plugin voor aangezien je vandaag de dag zelfs pdf bestanden kan genereren met php.. Overigens is GD 2.0 aanwezig op mijn server, weet niet of het hiermee kan?

  Edit: Ik wil dus zoiets als dit alleen dan niet met een los plaatje eronder maar echt IN de foto, zodat als iemand hem download dat hij ook daadwerkelijk dat erin heeft staan…
 • Probeer het eens met: http://www.picture-shark.com/
 • Bedankt voor je tip, ik ga het meteen proberen. Moet zo werken, ik meld vanavond of het wat is geworden!

  Grt,
  Lennard
 • [quote:0dad37ff81="gerben"]Probeer het eens met: http://www.picture-shark.com/[/quote:0dad37ff81]

  Wanneer ik het goed begrijp kan met picture-shark geen tekst aan de foto worden toegevoegd. Alleen plaatjes. Bij verschillende foto-formaten is dit vrij lastig lijkt me. Heeft iemand een beter programma?
 • [quote:a7bd92d44c]Wanneer ik het goed begrijp kan met picture-shark geen tekst aan de foto worden toegevoegd. Alleen plaatjes. Bij verschillende foto-formaten is dit vrij lastig lijkt me. Heeft iemand een beter programma?[/quote:a7bd92d44c]
  gewoon picture shark gebruiken
  text kan je als plaatje maken in b.v psp
  (transparante achtergrond nemen text maken en wegsaven als gif)
  in pictureshark is het een en ander in te stellen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.