Vraag & Antwoord

Grafisch

360 graden panorama foto's

6 antwoorden
  • Hallo, Wie weet met welke programma kan ik 360° foto’s maken .Is met gewone camera toestel of speciale toestel. Heeft er iemand ervaring en/of tips op dit gebied….! Alvast bedankt :roll:
  • B.v met [url=http://www.ulead.com/cool360/runme.htm] Ulead Cool 360 [/url]
  • Er zijn speciale toestellen voor. Maar je kunt zelf ook wel een panorama maken, door gewoon in een fotobewerkingsprogramma zelfgemaakte foto's aan elkaar te plakken, toch?
  • www.pixaround.com staan ook goede tutorials op. t.
  • met deze kom je de wijde wereld op [url]http://www.pixaround.com/[/url] :wink:
  • Ik dwaal hier toevallig en tip je : cool360 van ulead is erg makkelijk en lvert best goede resultaten. tipje2: camera op een statief met een roterende kop en waterpas zetten. tipje3: Als het filmvlak(sensorvlak) van de camera niet exact boven het draaipunt zit zullen de fotos niet correct overlappen waardoor mogelijk de stitch software in de problemen komt en er fouten optreden in het beeld; zogeheten "ghosts" oftwel 1 onderwerp in het beeld welke twee keer in je pano voorkomt. Je voorkomt het door de camera naar voren of naar achteren te plaatsen op het statief en wel zodanig dat twee bomen die achter elkaar staan ook achter elkaar blijven staan als je de camera draait: [img:1d10e3712d]http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/forum/thread/Panoramafotomaken.jpg[/img:1d10e3712d][/code] De 2 zwarte punten zijn bomen die je precies achter elkaar in beeld hebt, dan draai je de camera naar links of rechts, de bomen zouden achter elkaar moeten blijven staan. Het heeft bij mij heeeel lang geduurd voordat ik dit grapje ontdekte......

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.