Vraag & Antwoord

Grafisch

EucrosiaUPC (Thai font) in Adobe InDesign

Anoniem
pieter78
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleempje: voor een clubblad moet ik een advertentie plaatsen met Thaise tekst. Dit is in het lettertype EucrosiaUPC (upcel.ttf). Wanneer ik de advertentie-tekst open in Word, krijg ik alles correct te zien. Echter, wanneer ik probeer dit lettertype te selecteren in Word, lukt dat niet.

  Het clubblad maak ik met InDesign CS en daarin lukt het al helemaal niet om dit font correct weer te geven. Iemand een idee?

  (het font zit bij Windows XP, weet niet meer of ik dat geinstalleerd heb, maar wanneer ik bv upceb.ttf en upcei.ttf download, resp. de bold en italic versie, kan ik deze wel installeren in mijn fonts map maar dan nog zie ik ze niet terug binnen Word of InDesign)

  Thx - Pieter
 • Ik heb hier laatst ook al mee liggen klooien met Japans, om dit goed werkend te krijgen.

  1. Heb je onder Configuratiescherm –> Landinstellingen –> Talen "Bestanden installeren voor complexe schriftsystemen en talen die van rechts naar links worden geschreven (met inbegrip van Thai) aanstaan?

  2. Klik vervolgens op "Geavanceerd" en voeg de taal Thai toe. Je zult hier waarschijnlijk ook een correct input systeem moet invoeren, maar ik heb geen flauw idee wat dit voor Thais.

  3. Nu zou je moeten kunnen switchen met de linker ALT + shift tussen de talen, als het goed is, zou het dan moeten werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.