Vraag & Antwoord

Grafisch

Donkere foto's op LCD/TV wel goed - hoe kan dit

Anoniem
Richard78
5 antwoorden
 • Ik heb een Canon 300D camera. Nu komt het wel eens voor dat bepaalde foto's donker zijn, dit is ook in het 'fotodiagram' te zien doordat het "berggebied" voornamelijk links zit. Op mijn computerscherm (CRT-scherm) zien ze er dus ook donker uit - logisch zou je zeggen.

  Hoe kan het nu dat ze er op het LCD-schermpje van mijn camera en bij weergave op m'n TV-toestel er uitzien alsof de belichting goed is? Kortom dan zie je dus niet (zonder het fotodiagram te raadplegen) dat de foto eigenlijk te donker is.

  Wellicht is het heel simpel te verklaren, maar ik kan nergens een verklaring vinden.
 • LCD schermen (zoals bijvoorbeeld ook de nieuwe TFT schermen) geven over het algemeen een helderder beeld dan CRT monitoren. Probeer dus de brightness wat te verhogen (hiermee verander je het fotobestand dus niet, alleen de weergave op die bepaalde monitor ervan).
 • ik vind de redenering niet echt zuiver.
  het camera-lcdscherm is te licht, de foto is (dus) ietwat donker, en daarom schroef je de brightness van je pc-scherm maar wat op….
  ´kurieren am symptom´, zoals de duitsers zeggen.

  m.iu. moet je streven naar een goede kwaliteit van je ´basis-foto´.
  dat moet je op de camera kunnen beoordelen, en dus moet je ervoor zorgen dat het lcd-schermpje op de camera realistisch is ingesteld!

  alleen een in de basis goede evenwichtig belichte (donkere of lichte) foto kun je mee voor de dag komen. ik neem tenminste aan dat je niet uitsluitend voor jezelf fotografeert.
 • [quote:d79b36a855]ik vind de redenering niet echt zuiver. [/quote:d79b36a855]
  Ik wel :P, tenminste als ik de TS goed begrijp, hoe het komt dat de foto op een CRT donkerder lijkt als op een LCD-scherm.

  Uiteraard moet je naar een goede basisfoto streven maar ook die wordt (over het algemeen) lichter weergegeven op een LCD/TFT dan op een CRT…
 • instelling van je beeldscherm kun je hier perfect regelen:
  http://www.digitalebeeldvorming.nl/calibratie.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.