Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

opslaan voor web maar niet opslaan

Anoniem
neuf
8 antwoorden
 • In photoshop (CS) heb ik nu een batch gemaakt welke foto's verkleind, dupliceerd, en dan nog eens verkleind (thumbnail). Daarna sla ik deze foto's handmatig op via opslaan voor web. Dit opslaan wil ik nu ook automatiseren, maar als ik in de batch de opslaan voor web handelingen opneem worden ze dus elke keer in dezelfde map opgeslagen. Ik wil per keer kunnen selecteren in welke map deze moeten worden opgeslagen. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen zodat de afbeelding wel worden gecomprimeerd voor het web ?
 • In Photoshop 6 (nieuwer heb ik niet :( ) is er een mogelijkheid via File->Automate->Web Photo Gallery

  Web Photo Gallery staat dan in hetzelfde menu als Batch.
  Ik weet niet of CS die mogelijkheid ook heeft.

  Je kunt dan direct de foto's en thumbnails doen die in aparte mappen worden opgeslagen. Er worden ook html files aangemaakt maar die kun je na die tijd gewoon verwijderen anders.
 • Verrek was ik zelf nog niet op gekomen en het werkt prima. Bedankt voor de tip!
 • soms zijn dingen makkelijker dan je denkt :P:P:P
 • Ja, bedankt !
  Heb er gisteren ook eentje binnen 5 minuten gemaakt.
  Ziet er ook nog eens goed uit !
 • Nog even verder hiermee, werkt dus prima om via deze manier de foto's te verkleinen. Deze zet ik daarna met Dreamweaver op mijn site, maar ik fotoshop maakt er natuurlijk zelf ook html pagina's bij dus heb ik de foto's er direct op staan. Maar voordat ik verder ga daar een eigen stijl voor te maken snap ik niet helemaal hoe de galerie te updaten.
  Ik selecteer een map en daar maakt photoshop dus een mooie galerie van incl. de html pagina's, maar als ik nu nieuwe foto's heb en deze aan de galerie wil toevoegen lukt dat niet. Photoshop maakt dan namelijk een nieuwe index.html aan welke de oude overschrijft en dan staan dus alleen de nieuwe foto's erop.
  Hoe kan ik nou de galerie 'updaten' via photoshop ?
 • Volgens mij kan dat niet. Photoshop geeft puur statische HTML pagina's als output, aan de hand van eerder gekozen foto's/mappen als input. Dat zou dus betekenen dat je de hele nieuwe gallerie opnieuw moet maken, of handmatig in de html een foto toevoegen.

  Als je de beschikking hebt over ASP/PHP is het makkelijker, dan kun je de pagina dynamisch de foto's weer laten geven.
 • Je kunt natuurlijk ook voor de simpelste oplossing kiezen. Een aparte gallery per serie foto's, en daarboven een index pagina. Je kunt ook eens kijken naar een alternatief programma als Easythumbs of Jalbum.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.