Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

Sorteren op opnamedatum

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  We hebben met drie camera's tijdens een vakantie foto's gemaakt.
  Nu wil ik al die foto's sorteren op opnamedatum, zodat ik ze in chronologische volgorde in een map kan zetten.

  Weet iemand een programma, dat zoiets aankan?
 • Wanneer je in de map met foto's staat kun je via menu [i:7f8f387f28]Beeld - Pictogrammen schikken op - Foto genomen op[/i:7f8f387f28] selecteren. Deze optie staat er geloof ik alleen als er uitsluitend foto's in die map (en eventuele submappen) staan.
 • Gaat alleen maar lukken op voorwaarde dat de drie camera's alle drie op de juiste datum en uur ingesteld stonden.

  Als dat het geval is: verkenner, Weergave: details, dan in de balk bovenaan: Beeld > Details kiezen en daar 'gemaakt op' aanvinken en dan krijg je bij elk bestand ook de aanmaakdatum te zien.
  Klikken op het pas bijgekomen tabblad plaatst ze alle in de goede volgorde.
 • Ja maar dan krijg je toch de datum van wanneer de bestanden op de schijf zijn geplaatst i.p.v. de datum wanneer de foto's zijn genomen?
 • ander probleempje wat ik onlangs tegenkwam: als je tussendoor besloten hebt wat foto´s te wissen in de camera, loopt de cameranummering van de foto´s niet meer synchroon met de opnamevolgorde. lege plaatsen worden keurig opgevuld.
 • d8 dat ik vroeger wel is stamp gebruikte voor dit soort werk
 • [quote:4c7aa7a8e8="praatpaal"]Ja maar dan krijg je toch de datum van wanneer de bestanden op de schijf zijn geplaatst i.p.v. de datum wanneer de foto's zijn genomen?[/quote:4c7aa7a8e8]De meeste camera's vertonen zich in de verkenner als een extern station, dus a.h.w als een extrene harde schijf. Naast de gebruikelijke manier van downloaden via het bijgeleverde programma kun je dus ook de opnamen rechtstreeks via de verkenner kopiëren. Ze staan dan wel vermeld met opnamedatum.

  Overigens staan bij onze camera's (een Canon en een Sony) ook bij normaal downloaden via het programma wel terdege ook de opnamedata vermeld, en zeker niet die van het plaatsen op de harde schijf.
  Uiteraard geldt dit in alle gevallen alleen voor onbewerkte foto's. Zodra je b.v. een op z'n kant liggende verticale opname rechtop zet, is hij bewerkt, en vertoont hij de datum van die laatste handeling

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.