Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Grafisch

In photoshop delen van beeld met lasso vrijmaken

Anoniem
webRev
4 antwoorden
 • Ik wil met de lasso in photoshop een persoon vrijmaken van de achtergrond met de lasso. Ik vind het niet eenvoudig om met ingedrukte linker muistoets de contouren van de afbeelding te volgen volgens mij zou het beter gaan als ik een toets op het keyboard ingedrukt zou kunnen houden om daarna met de muis de contouren te volgen.
  Zit deze mogelijkheid in photoshop.
 • neem inplaats van de gewone lassotool de polygonal of de magnetic tool, dan hoef je niet de muisknop ingedrukt te houden.
 • Dat werkt goed alleen moet je wel oppassen op plaatsen waar het contrast met de omgeving niet zo duidelijk is want daar ga je snel de fout in.

  Bedankt voor je antwoord.
 • En als je dan eenmaal een foutje hebt gemaakt:
  1. Inzoomen ( druk op Z en klik)
  2. Maak met de lasso een selectie die toevoegt aan (druk gelijktijdig shift knop in) of die je verwijdert uit (druk gelijktijdig alt knop in ) jouw selectie.
  Soms is het makkelijker om eerst jouw selectie om te draaien (inverse).
  En vergeet niet na gedane arbeid jouw selectie in een kanaal ( selectie> laadt selectie ) vast te leggen. Succes, Jan-Theo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.