Vraag & Antwoord

Grafisch

Randen vervagen

Anoniem
mark1989
18 antwoorden
 • je hebt toch niet je layers geflattened?

  Of, zit je niet op de goede layer waarin de tekst staat?

  t.
 • Het zal vast weleens eerder gevraagd zijn, maar ik doe het toch maar.
  Wie kan mij vertellen hoe je met Photoshop de randen van een foto kan vervagen. Dus b.v. dat de foto een soort van overloopt in de pagina waarop hij geplaatst wordt.
  Het midden is dus scherp en dat wordt naar de randen minder, en dan liefst nog radiaal ook…..
  Ik hoop op een antwoord.
  Alvast bedankt voor de moeite.
  NGU
 • maak een ovale of radiale selectie
  zet doezelaar b.v op 80 en kies een leuke achtergrondkleur
  daarna selectie omdraaien en op DEL stampen :wink:
 • Mooi, lijkt me eenvoudig, maar ik zoek me beeldwit naar het gereedschap om ovaal of radiaal te selecteren. Staat ook een mooi rondje voor in het help menu, maar in het gereedschapsvenster zie ik niets wat er ook maar op lijkt. Dus de logische vraag waar vind ik dat stuk gereedschap?
 • druk maar een paar keer op shift + M totdat je linksbovenaan een rondje ziet.
  [img:4c5b1d5494]http://www.studioartistx.nl/tutorials/photoshop/images/icon_rectangular.gif[/img:4c5b1d5494] of hier rechts op klikken
  p.s je kunt ook kiezen voor filter \ vervagen \ radiaal vaag
  maar dat werkt weer anders
 • Bedankt Kanjers!
 • [quote:4624b1dd72="amira"]druk maar een paar keer op shift + M totdat je linksbovenaan een rondje ziet.
  [img:4624b1dd72]http://www.studioartistx.nl/tutorials/photoshop/images/icon_rectangular.gif[/img:4624b1dd72] of hier rechts op klikken
  p.s je kunt ook kiezen voor filter \ vervagen \ radiaal vaag
  maar dat werkt weer anders[/quote:4624b1dd72]

  Uhmzz…

  waar zit de doezelaar…wat is het :S

  mark :P
 • [quote:496733271c="amira"]maak een ovale of radiale selectie
  zet doezelaar b.v op 80 en kies een leuke achtergrondkleur
  daarna selectie omdraaien en op DEL stampen :wink:[/quote:496733271c]

  En hoe doe je de selctie omdraaien… :roll: .

  ME nOOB

  Mark
 • Shift+Ctrl+I of Select>inverse
 • [quote:e185c5c6b9="kid jansen"]Shift+Ctrl+I of Select>inverse[/quote:e185c5c6b9]

  Thnks

  Zijn er nog meer van dit soort handige afkortingen…?>

  Site..?
 • Die staan vaak gewoon achter de opdracht zelf in de pulldown menu's. Ze zitten in bijna elk programma en vaak zijn die voor gelijke opdrachten ook hetzelfde, zo zijn de volgende bijna altijd standaard:

  nieuw Ctrl+N
  openen Ctrl+O
  opslaan Ctrl+S
  kopieren Ctrl+C
  knippen Ctrl+X
  plakken Ctrl+V
  ongedaan maken Ctrl+Z

  het is vooral handig als je heel vaak hetzelfde gebruikt, ik werk toch meer met het toetsenbord dan met de muis, dus dan is het handig als je bepaalde dingen gewoon met je toetsenbord kan doen, zodat je niet de hele tijd je muis hoeft te pakken. Oftewel het scheelt dus tijd.
 • [quote:7c47db64ab="kid jansen"]Die staan vaak gewoon achter de opdracht zelf in de pulldown menu's. Ze zitten in bijna elk programma en vaak zijn die voor gelijke opdrachten ook hetzelfde, zo zijn de volgende bijna altijd standaard:

  nieuw Ctrl+N
  openen Ctrl+O
  opslaan Ctrl+S
  kopieren Ctrl+C
  knippen Ctrl+X
  plakken Ctrl+V
  ongedaan maken Ctrl+Z

  het is vooral handig als je heel vaak hetzelfde gebruikt, ik werk toch meer met het toetsenbord dan met de muis, dus dan is het handig als je bepaalde dingen gewoon met je toetsenbord kan doen, zodat je niet de hele tijd je muis hoeft te pakken. Oftewel het scheelt dus tijd.[/quote:7c47db64ab]

  Hhaha

  Keey..

  Bedankt
 • [quote:7cad9e9179="mark1989"]waar zit de doezelaar…wat is het :S[/quote:7cad9e9179]

  doezelaar = feather = CTRL+ALT+D
  dient voor zachte randen van selecties
 • [quote:62e29d2f01="juul"][quote:62e29d2f01="mark1989"]waar zit de doezelaar…wat is het :S[/quote:62e29d2f01]

  doezelaar = feather = CTRL+ALT+D
  dient voor zachte randen van selecties[/quote:62e29d2f01]

  Hmzz..Owkey…en wat heb je dan precies..

  Loop een beetje te kijken,,..Maar dat is dan tog eigenlijk hetzelfde als wanneer je de tolerance bij de magic wand hoger zet..?

  Groeten Mark .

  En gelijk nog een vraag:

  Normaal …als ik een text invoeg (bij photoshop..) (op een plaatje(op een layer))…
  EN druk op OK…Krijg ik die letters altijd geselecteerd…en kan ik ze dan een kleur geven…

  maar nu heb ik denk ik per ongeluk iets verkeerd gedaan, waardoor ik geen selectie meer om de letters krijg…Maar dat ze gelijk de kleur krijgen van de Foreground..

  Hoe kan dit..?

  Groeten Mark..

  THNKS..

  SOrry van de Off-topic
 • De tolerance bij magic wand bepaalt of een pixel al dan niet geselecteerd wordt. Alle pixels die geselecteerd worden met de magic wand (met feather 0px) zijn dus altijd volledig geselecteerd, alle andere pixels zijn NIET geselecteerd. Selectiemaskers zijn dus puur zwart-wit (op de anti-aliasing na, wat de rand een klein beetje zacht maakt).

  Een feather maakt de randen van de selectie "zacht", wat betekent dat pixels aan de rand gedeeltelijk geselecteerd worden, bvb 90%, 80%,… Het selectiemasker heeft dan dus naast zwart en wit ook grijze pixels.
  Neem bvb een rode pixel die voor 20% geselecteerd is. Met de selectie wordt een bewerking gedaan waardoor alle pixels blauw moeten worden. Die ene rode pixel zal dan maar 20% blauw worden, klein beetje paars worden dus.

  Je textprobleem snap ik niet goed, maar text kan je gewoon selecteren door te dubbelklikken op het icoontje van de textlayer (en dan kan je kleur veranderen).
 • [quote:d248729b71="juul"]De tolerance bij magic wand bepaalt of een pixel al dan niet geselecteerd wordt. Alle pixels die geselecteerd worden met de magic wand (met feather 0px) zijn dus altijd volledig geselecteerd, alle andere pixels zijn NIET geselecteerd. Selectiemaskers zijn dus puur zwart-wit (op de anti-aliasing na, wat de rand een klein beetje zacht maakt).

  Een feather maakt de randen van de selectie "zacht", wat betekent dat pixels aan de rand gedeeltelijk geselecteerd worden, bvb 90%, 80%,… Het selectiemasker heeft dan dus naast zwart en wit ook grijze pixels.
  Neem bvb een rode pixel die voor 20% geselecteerd is. Met de selectie wordt een bewerking gedaan waardoor alle pixels blauw moeten worden. Die ene rode pixel zal dan maar 20% blauw worden, klein beetje paars worden dus.

  Je textprobleem snap ik niet goed, maar text kan je gewoon selecteren door te dubbelklikken op het icoontje van de textlayer (en dan kan je kleur veranderen).[/quote:d248729b71]

  Ok..Bedankt voor je info..

  Dat Text probleem is het volgende..

  (Eerst,,) Als ik een text wil maken… Op het icoontje Text kliken… (Text goed…) dan op OK drukken… En dan kreeg ik altijd zo'n (lopend) Stippel lijndje om de text heen…En kon ik hem daarna met de Paintbucket of Gradient tool…een mooie kleur geven.

  (NU).. Maar nu..krijg ik geen stippel lijntje er omheen…Maar krijgt de text gelijk de kleur (die je hebt als foreground kleur) Nu kan ik hem dus niet bewerken met de Gradient tool of Paint bucket..


  Groeten Mark
 • Als je een lopend stippelijntje rond de text hebt is niet de text zelf geselecteerd, maar de pixels waarop de text staat. Die selectie kan je krijgen door ctrl+klik op het icoontje van je textlayer. Dan kan je alleen maar de kleur veranderen als je text geraserized is (naar pixels omgezet). Je eerste situatie is eigenlijk de "foute" (iig niet de beste methode). Bij de 2de situatie kan je de text selecteren door op het icoontje van de textlayer te dubbelklikken. Met selecteren bedoel ik dan zoals je bvb in word een woord selecteert. Bovenaan kan je dan gemakkelijk een kleur kiezen voor je text.
 • [quote:a939fa053c="teacher"]je hebt toch niet je layers geflattened?

  Of, zit je niet op de goede layer waarin de tekst staat?

  t.[/quote:a939fa053c]

  Zou kunnen…Hoe flatten je je layers..?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.