Vraag & Antwoord

Grafisch

Verdwenen foto's

Anoniem
teacher
7 antwoorden
 • Onlangs kocht ik een Panasonic DMC-FZ30 camera, met daarbij een Sandisk SD kaart van 1 GB. Met die kaart zou ik in de laagste JPEG compressie 250 foto's kunnen maken. Ging daarna op vakantie en maakte 249 foto's. Die heb ik allemaal meermalen op het camera LCD scherm bekeken, dus ze stonden er echt op. Vervolgens haald ik die kaart er uit, en zette er een andere in.
  Thuisgekomen bleken alleen de eerste 30 foto's nog op de kaart te staan, de andere 219 waren verdwenen. Op de computer noch op de camera zelf zijn ze nog te zien. Toch geeft die kaart aan dat ik nog maar 1 foto kan maken, dus de ruimte die die verdwenen foto's innemen is nog steeds bezet.
  Wat kan er zijn gebeurd, en is er een manier om de verwenen foto's nog terug te halen?
  Herman
 • try PC inspector or Recover my photo's
 • pc inspector werkt prima, maar wil wel een drive letter zien. Je hebt er dus een kaartlezertje voor nodig.

  Verder vraag ik mij eigenlijk af wat deze vraag met "tekenprogramma's" te maken heeft….

  t.
 • Bedankt voor de reactie, ik zal de programma's die je noemt proberen te vinden. Deze groep gaat toch niet alleen over tekenprogramma's, maar over alles wat met beeld te maken heeft? Waar zou ik mijn vraag anders moeten stellen?
  M.v.g.,
  Herman
 • Anders (hardware)
  Alle vragen die niet in de bovenstaande categorieën passen. Dus vragen over cd-branders, scanners, printers, digitale camera's stelt u hier.


  En die programma's die genoemd worden, zijn blauw. Blauw betekend dat het een link is, je hoeft alleen maar te klikken.. service toch! :)

  t.
 • Eens gelezen, zelf nog niet nodig gehad:
  http://www.snapfiles.com/get/zaimagerecovery.html : freeware en prima voor het terughalen van foto's op geheugenkaartjes
 • Hartelijk bedankt, ik heb de foto's terug! Met PC inspector kon ik de .JPG files binnen halen, maar niet de .mov (quicktime), hoewel het programma die mogelijkheid wel bied, maar ze werden niet gevonden. (Misschien omdat Panasonic er nog iets speciaals mee doet?).
  Recover my Photos vond die wel. Misschien moet ik dat dus maar kopen, maar ik zal eerst nog even zaimagerecovery proberen.
  Ik ben erg blij met jullie antwoorden, want om die reis naar Costa Rica nog eens over te doen voor de foto's……..
  Blijft de vraag wat er kan zijn gebeurt. Nogmaals bedankt,
  Herman

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.