Vraag & Antwoord

Grafisch

Belichtingscorrectie, maar dan slim. Welk programma?

4 antwoorden
  • Hallo allemaal, ik zoek een handig progje om de belichting van mijn digitale foto's te corrigeren met één druk op de knop. Ik bedoel hiermee niet de functies in Photoshop, ACDSee, Picassa en vele bekende anderen, want die hebben allemaal hetzelfde kenmerk: je kan alleen de [u:ad6d5e1eb7]hele[/u:ad6d5e1eb7] foto lichter of donkerder maken. Ik zoek een progje dat zo slim is dat hij het onderbelichte deel van de foto herkent en alleen dat deel lichter maakt, de rest van de foto moet dus niet evenredig ook lichter worden gemaakt. Wie o wie weet hier een handig progje voor!
  • Hoe kan een programma nu zien welk deel onderbelicht of overbelicht is? Lijkt me heel sterk dat er zoiets bestaat, ik denk dat je het gewoon met de hand zal moeten doen.
  • donkere gedeelte selecteren en oplichten is de normale gang bij de meeste fotobewerlings progjes
  • [quote:61942ae35e="kid jansen"]Hoe kan een programma nu zien welk deel onderbelicht of overbelicht is? Lijkt me heel sterk dat er zoiets bestaat, ik denk dat je het gewoon met de hand zal moeten doen.[/quote:61942ae35e] Het gratis programma van Adobe Album Startersedition heeft echter wel degelijk zo'n functie en werk heel behoorlijk. Alleen zoek ik meer van dit soort progjes omdat elk progje zijn sterke punten heeft.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.